Izvor: kurir.rs
06.09.2020 u 19:23
0

DOLARA I EVRA IMA SVE VIŠE! Evo zašto je zlato sve teže kupiti!

Da li znate da su supersile, pre svih Sjedinjene Države, Rusija i Kina, poslednje 3 godine radile sve što su mogle da kupe što više zlata i nagomilaju svoje zlatne rezerve? To samo ukazuje jednu ključnu stvar – na to da su najmoćniji državnici sveta dobro znali da planetu čeka velika kriza. Mnogi su se pitali tokom poslednje pola decenije zašto velesile gomilaju zlatne rezerve, a onda je stigao odgovor – Covid 19!

Preko noći svet je zahvatio strah. Planeta je zaustavljena, gubici privreda su zastrašujući, a mnogi strahuju od najgoreg – devalvacije svetskih valuta, dolara i evra. Dok svetske države gomilaju zlato, građani sveta strahuju da mogu preko noći da izgube zarađeni novac. Investitori i ljudi koji imaju višak novca poslednjih šest meseci kupili su velike količine zlata, a procene eksperata su da će cena plemenitog metala tokom narednih godina biti udvostručena. Informacije o Covidu 19 prate se iz dana u dan na svetskim berzama, a svaka vest utiče na cenu.

PROČITAJTE JOŠ…

KORONA PRESEK: Skoro duplo manje zaraženih nego pre 48 sati!

RAZGOVARALI VUČIĆ I LAVROV: „Rusija će uvek podržavati prijateljsku Srbiju…!“

DOKTORKA DVA PUTA PRELEŽALA KORONU: Njena majka preminula od virusa COVID-19!

PROFESOR KOČOVIĆ OBJAVIO TRENUTNO STANJE U REGIONU I EVROPI: Kako stoji Srbija na ovoj korona mapi!

VLASTI U VUHANU: Situacija normalizovana, grad je bezbedan!

Međutim, pitanje je da li će zlata uopšte biti u prodaji? Mnogi ne znaju da je zlato ograničeni resurs. Procene su da je u istoriji iskopano oko 170.000 tona zlata, a da ga ukupno ima oko 200.000 tona. Zlato nije slučajno na velikoj ceni. Spada među najpostojanije metale na hemijske uticaje i zato se naziva plemeniti metal. Na njega skoro nikakvo dejstvo nemaju ni kiseline ni baze. Nikada ne rđa.

Zlato je jedan od najtežih metala, gustine 19,3, a tegljivost i kovnost su takođe veliki: od 1 gr zlata može da se izvuče žica dužine 3 km, a kovanjem ili valjanjem mogu da se dobiju listići debljine 0,0001 mm, koji imaju, u odbijenoj svetlosti, žutu, a u propuštenoj svetlosti zelenu boju…

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter