Izvor:
07.02.2018 u 16:58
0

FINANSIJSKI SUNOVRAT NA VOLSTRITU: Berze konačno miruju posle neviđenog kraha!

Indeksi na svetskim berzama smirili su se danas posle burnog početka nedelje kada su viđeni veliki padovi i usponi.

Podstaknuti velikim rastom pred kraj jučerašnjeg trgovanja na Volstritu, indeksi u Aziji su na početku krenuli s velikim dobicima koji su do kraja trgovanja praktično izbrisani.

U Evropi su indeksi danas nadoknađuju deo jučerašnjih gubitaka. Nemački DAKS i francuski KAK 40 su u plusu 0,5 odsto, a britanski FTSE 100 od 0,6 odsto.

Glavni američki indeksi, koji su u ponedeljak pali preko četiri odsto, a juče porasli oko dva odsto, danas bi sudeći po fjučrsima na početku trgovanja opet mogli imati gubitke.

Japanski Nikei 225 je skočio na početku trgovanja posle jučerašnjeg pada od 4,7 odsto, ali je na kraju s jačanjem jena u odnosu na dolar pao na plusu 0,2 odsto. Južnokorejski Kospi 1,5 odsto, koji je juče imao manji pad, danas je izgubio 2,3 odsto s bojaznima investitora da će američke Federalne rezerve zategnuti monetarnu politiku, navodi Asošijetid pres.

Hongkonški Hang Seng je pao 0,9 odsto, Šangajski kompozitni indeks 1,8 odsto, dok je australijski S&P/ASX 200 porastao 0,8 odsto.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter