Izvor: BSC Happy
19.04.2023 u 11:56
1

GENIJE: Student Marko osmislio kako da KUPITE KUĆU za 1000 evra i PRAVITE STRUJU dok prelazite LEŽEĆE POLICAJCE

Mate Rimac oduševljen idejom i sam se ponudio da stipendira projekte mladog naučnika

Marko Dodić iz Zagreba ima samo 21 godinu. Međutim, može da se pohvali da je do sada dobio dva ozbiljna priznanja iz dve potpuno različite oblasti. Čak je i Mate Rimac, osnivač „Rimac automobila“ ostao u šoku kada je čuo za ideju mladog studenta i uručio mi posebno priznanje za razvoj tehnologije i inovativne ideje.

Šta je to Marko smislio?

Prva revolucionarna ideja mladog pronalazača je platforma „Tectus“. Pokazalo se da prost plan da postanete vlasnik nekretnine iako raspolažete sa samo na primer, 1000 evra ušteđevine, nije nemoguća.

“Evo primera. Želim da kupim nekretninu, ali su cene previsoke i ne mogu da je kupim sam. Mogu uložiti eventualno 1000 eura. Dakle, taj manji iznos bi zajedno s iznosima drugih ulagača uložio u kupovinu ili renoviranje nekretnine. Nakon toga bi se ta nekretnina iznajmila ili prodala. Sva zarada od toga bi se na godišnjoj bazi isplatila meni i ostalim ulagačima”, objasnio je nedavno Marko za „Telegram“.

Pexels

Druga ideja je fascinirala razne investicione fondove, ali i čuvenog hrvatskog inovatora i konstruktora trkačkih automobila Matu Rimca.

Reč je besplatnoj struji kojom bi se napajale škole, a sve to zahvaljujući vozačima i omraženim ležećim policijcima.

Dakle, poznato je da u blizini škola uvek postoje dobro raspoređeni ležeći policajci koji onemogućavaju bahatu vožnju i brinu o bezbednosti učenika, a uskoro bi, zahvaljujući Marku mogli postati i snabdevači električnom energijom.

„Radio bi na principu potiska. Dakle, električna energija bi se proizvodila kada bi težina automobila pritisla posebno projektovano kućište koje bi bilo ugrađeno u ležećeg policajca. Taj projekat još nije realizovan, ali je svakako impresionirao žiri svojim mogućnostima.“

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “GENIJE: Student Marko osmislio kako da KUPITE KUĆU za 1000 evra i PRAVITE STRUJU dok prelazite LEŽEĆE POLICAJCE”

  1. Vaš članak je neistinit, na Telegramu uopće ne piše da itko može kupiti kuću za 1000 eura već se govori o financijskom fondu za nekretnine u kojem možete sudjelovati odnosno investirati sa niskim iznosima. Osim toga još jedna neistinost je da se gospodin Rimac ponudio stipendirati projekte navedenog studenta. Gospodin Rimac je samo uručio nagradu koja je zapravo dodijeljena od strane Hrvatske Udruge Poslodavaca. Molim Vas da ispravite netočne navode. Vi osobno a i Telegram ne znate tko je ostao u šoku a tko nije. Tako da molim Vas da takve navode ispravite.

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter