Izvor: Tanjug
15.12.2021 u 09:19
0

GRČIĆ: Cilj da svi blokovi u obrenovačkim termoelektranama za vikend budu na mreži

Vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić izjavio je da je cilj da svi blokovi u obrenovačkim termoelektranama za vikend budu na mreži i dodao da je siguran da će to biti ostvareno.

– Odgovornost za kvar je isključivo na meni, a ko je kriv, ko je napravio propust utvrdićemo u najkraćem mogućem roku. Prioritet je da sve blokove vratimo na mrežu – rekao je Grčić, prenose mediji. 

On je podsetio da u nedelju Obrenovac nije imao ni vodu, ni grejanje što je bio strašan problem.

– Voda je vraćena u toku noći, a naredne noći je vraćeno i grejanje, onog momenta kada smo uspeli da podignemo i vratimo na mrežu blokove A1 i A2 – rekao je Grčić i dodao da su to najstariji blokovi, stari 50 godina.

Grčić je rekao da je na termoelektrani „Nikola Tesla“ B vraćen na mrežu najpre Blok B2.

– Kada smo na njemu uspeli da podignemo snagu, krenuli smo da vraćamo Blok B1 tako da je sinoć, posle sednice Vlade Srbije, otprilike u tom terminu, taj blok vraćen na mrežu i u toku noći je i njemu podignuta snaga – rekao je Grčić i dodao da je tokom prethodne noći prioritet bio Blok A3 na termoelektrani „Nikola Tesla“ A u Obrenovcu, kao i da je taj blok jutros oko šest sati vraćen na mrežu.

– U Kostolcu smo imali u isto vreme kvar koji se inače dešava povremeno na blokovima. Taj kvar je otklonjen i blok je vraćen na mrežu jutros oko pola šest – rekao je Grčić.

On je istakao da TENT B danas radi ceo, da se na TENT-u A stabilizuje rad bloka A3, te da je sledeći prioritet blok A4.

– Imamo još tri bloka – A4, A5 i A6 – dodao je Grčić.

Prema njegovim rečima, biće zadovoljan tek kada svi blokovi budu na mreži.

– Zadali smo sebi cilj da za vikend moraju svi da budu na mreži. Ljudi rade bukvalno i dan i noć, u tri smene se radi. Daju sve od sebe i sigurni smo da ćemo za vikend imati sve blokove na mreži – istakao je Grčić i poručio da ima dovoljne količine električne energije za sve građane, kao i da restrikcije uopšte nisu razmatrane ni u jednom momentu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter