Izvor:
10.05.2019 u 19:53
0

IRANSKI VERSKI VOĐA UPOZORIO: „Njihova milijardu dolara vredna flota mogla bi biti uništena jednom raketom!“

Istaknuti iranski verski vođa upozorio je da američka flota može biti „uništena jednom raketom“, dok se američki nosač aviona približava Persijskom zalivu.

Iranska revolucionarna garda ranije je poručila američkom predsedniku Donaldu Trampu da neće pregovarati sa SAD-om.

Tramp je u četvrtak pozvao iransko vođstvo na razgovor o odustajanju od nuklearnog programa i rekao da ne može isključiti opciju vojnog sukoba zbog povećanih napetosti između dve zemlje. Bombarderi B-52 stigli u bazu u Kataru.

Istovremeno, američki komercijalni brodovi, među njima tankeri s naftom, koji plove ključnim bliskoistočnim morskim putevima, mogli bi postati meta Irana, upozorila je američka agencija za pomorstvo (MARAD).

Američki nosač aviona Abraham Linkoln, kojeg je Tramp poslao na Bliski istok kao upozorenje Iranu, u četvrtak je prošao Sueckim kanalom.

U američku bazu u Kataru stigli su i bombarderi B-52, objavila je američka centralna komanda (CENTCOM), protumačivši to kao odgovor na pretnju Irana.

Ajatolaha Jusefa Tabatabaija Nejada poručio je SAD-u da bi „njihova milijardu dolara vredna flota mogla biti uništena jednom raketom“.

Izvor: B92
Foto: youtube/printscreen (Ministria e Mbrojtjes)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter