Izvor:
04.04.2018 u 17:28
0

IZRAEL: Sprečen napad Palestinaca na mornarički brod!

Služba unutrašnje bezbednosti Izraela Šin bet saopštila je danas da je uhapsila deset Palestinaca osumnjičenih da su planirali da izvedu napad na mornarički brod nedaleko od obale Gaze.

Kako je saopštila služba, navodni lider uhapšenih Palestinaca priznao je da je smišljen plan da jedan čamac ometa brod izraelske Mornarice, dok bi sa drugog čamca bila ispaljena raketa.

Deo plana bio je i da se otmu povređeni mornari, koji bi bili iskorišćeni za razmenu palestinskih zatvorenika u Izraelu.

Uhapšene Palestince, Šin bet identifikovao je kao pripadnike ekstremističke grupe Islamski džihad.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu pohvalio je sprečavanje napada i rekao da imaju veze sa protestima koji su održani u petak na granici Gaze i Izraela.

Tokom tih protesta, ubijeno je 18 Palestinaca, što je "najkrvaviji dan" u Gazi još od rata između Izraela i palestinske grupe Hamas 2014. godine.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter