Izvor:
15.04.2017 u 01:58
0

Jerusalim: ŽRTVA NAPADA NOŽEM JE IZ BRITANIJE!

Izraelska policija potvrdila je da je u današnjem napadu nožem u gradskom prevozu, u blizini starog grada u Jerusalimu, ubijena britanska studentkinja, prenose agencije.

Jevrejski univerzitet u Jerusalimu identifikovao je žrtvu napada, za koji je osumnjičen jedan Palestinac, kao Hanu Bladon, studentkinju Univerziteta u Birmingemu, koja je u Izraelu bila na razmeni.

Svoje studije u Jerusalimu započela je u januaru ove godine i trebalo je da završi samo jedan semestar u Izraelu.

Agencije, međutim, različito prenose koliko je godina imala.

Rojters navodi, pozivajući se na izraelsku policiju, da je žrtva 25-ogodišnja Britanka, a da prvobitno nije bilo jasno da li poseduje i izralesko državljanstvo.

S druge strane, AFP navodi da je hitna služba saopštila da je 23-ogodišnja studentkinja brzo prebačena u bolnicu s ozbiljnim ranama.

Prethodno je izraelska služba bezbednosti Šin Bet identifikovala napadača kao 57-ogodišnjeg Džamila Tamimija, Palestinca iz istočnog Jerusalima koji je, kako navodi, imao mentalnih problema, a 2011. godine je osuđen za seksualno zlostavljanje svoje ćerke.

Incident se dogodio u vagonu u lakom šinskom saobraćaju, u blizini zgrade opštine Jerusalima i starog grada, utvrđenog zidinama.

Na televizijskim snimcima vidi se krv na podu vagona i policajci kako obuzdavaju muškarca i izvode ga iz vagona.

Napad se dogodio na Veliki petak, kada se hrišćani kreću u povorci duž Puta suza u starom gradu za koju se veruje da predstavlja poslednji put Isusa Hrista na brdo Golgota, gde je razapet na krstu.

Britanska agencija primećuje da je petak ponekad dan kada dolazi do porasti napetosti u starom gradu Jerusalima, kada više desetina hiljada muslimanskih vernika dolazi da se moli u džamiji Al Aksa.

tanjug.rs
Foto: pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter