Izvor:
16.05.2018 u 20:24
0

KINESKI PREDSEDNIK SI ĐINPING: Podržavam poboljšanje odnosa dve Koreje i promovisanje dijaloga između Pjongjanga i SAD!

Kina je danas pozvala Pjongjang da ne odustaje od sastanka severnokorejskog lidera Kim Džong-una i američkog predsednika Donalda Trampa.

"Podržavamo pobljšanje odnosa dve Koreje i promovisanje dijaloga između Pjongjanga i SAD, denuklearizaciju poluostrva i razvoj ekonomije i poboljšanje životnog standarda građana Severne Koreje", rekao je kineski predsednik Si

Đinping na sastanku sa delegacijom severnokorejske Radničke partije.

Nije poznato da li je na sastanku bilo reči o samitu Kima i Trampa.

Portparol ministarstva spoljnih poslova Kine Lu Kang rekao je danas novinarima da Severna Koreja i SAD treba da osiguraju da samit protekne po planu i da doprinesu "suštinskom ishodu".

"Samo na taj način možemo da konsolidujemo poboljšanje situacije i zadržimo mir i stabilnost u regionu", rekao je Lu.

Kim i Tramp bi trebalo da se sastanu 12. juna u Singapuru ali Severna Koreja je jutros zapretila da će odustati od sastanka navodeći da nije zainteresovana za "jednostrani" samit čiji je cilj pritisak na Pjongjang da napusti svoj nuklearni program.

Izvor: Kurir
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter