Izvor:
28.05.2018 u 21:19
0

MAKRON: Želim da izrazim moje pozdrave i podršku za predsednika Matarelu!

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je danas da je italijanski predsednik Serđo Matarela, koji je odbacio predlog koalicionih partija o vladi, odigrao ključnu demokratsku ulogu i ocenio da je Italija potrebna za evropske projekte.

"Želim da izrazim moje pozdrave i podršku za predsednika Matarelu, koji ima važan zadatak, za institucionalnu i demokratsku stabilnost njegove zemlje, a koji radi sa mnogo hrabrosti i u duhu velike odgovornosti", istakao je Makron.

Matarela je poverio mandat za sastav nove vlade Karlu Kotareliju, koji je zaduženje, kako je saopšteno, "prihvatio sa rezervom".

Italijanski predsednik je prethodno odbio da prihvati evroskeptičnog Paola Savonu za ministra ekonomije, zbog čega mu je populistički mandatar Ðuzepe Konte vratio mandat.

Izvor: Tanjug
Foto:

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter