Izvor:
04.10.2019 u 11:15
0

METEOROLOG ĐURIĆ ZA HEPI PORTAL: Predstoji nam NEVREME, ono što će uslediti izazvaće temperaturni ŠOK! (FOTO) (VIDEO)

U vremenu smo kada se klima abnormalno menja, kada cikloni, uragani, jaki vetrovi i obilnije kiše nanose veće štete. Da li nama prete nepogode ili smo sačuvani kada su u pitanju veće vremenske neprilike?

Meteorolog Đorđe Đurić izjavio je za portal Happy televizije da nas očekuju manje vremenske nepogode u narednom periodu, ali da će biti i priliv toplijih talasa od ponedeljka.

– Iskočili smo iz leta u jesen, ako se vratimo dva dana u nazad bilo je iznad 30 stepeni, ali je došlo do hladnog fronta sa severozapada, tako da smo juče imali pad temoerature za 15 do 20 stepeni. Temperature ujutru dostižu svega deset stepeni, dok je na Kopaoniku jutros izmereno jedan! Do kraja dana će se razvedriti, preko vikenda ćemo imati smenu sunčanih i oblačnih intervala. Biće izuzetno prohladno i temperature se neće kretati više od 17 stepeni. Popodne se može očekivati slaba kiša. U ponedeljak se očekuje toplije vreme, ali sa hladnim jutrima, tako da već u utorak možemo očekivati jutarnji mraz. Pojačana košava. – izjavio je Đurić.

Đurić je istakao da se ne trebamo bojati kada su u pitanju veće vremenske nepogode, budući da smo na "zaštićenom" području do kojeg ciklon ne može stići.

– Ono što je najbitnije mi smo veoma bezbedni kada su u pitanju jača nevremena. Ovih dana dosta se pisalo o snažnom uraganu koji je zadesio Azurska ostrva, što je neuobičajeno za taj deo Zemlje. Krenuo je ka Evropi da hrli, ali se obrušio na Irsku. Kada je u pitanju čitavo naše područje, toa nepogoda ne može da zadesi nas. Veći deo nepogoda za naše područje vezuje se u letnjem periodu, a primorje tek sada ulazi u taj nezgodniji period, što je slučaj u Grčkoj ovih dana.

Happytv.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter