Izvor: BSC Happy
04.01.2024 u 09:31
0

MILOŠ VUČEVIĆ EKSKLUZIVNO ZA HAPPY TV“: Vraćamo služenje vojnog roka 4 meseca!

Ministar odbrane Miloš Vučević gost je u emisiji "Dobro jutro Srbijo" na Happy televiziji.

Ministar Vučević je istakao da smo „2023. završili daleko jači u pogledu naoružanja, vojne opreme i obučenosti ljudi“.

-Ono što je veoma bitno a tiče se vojske Srbije i bezbednosti oružanih snaga, to je da je odlukom Vlade i predsednika Srbije, od januara plata veća za 10 odsto u odnosu na prethodnu godinu – rekao je ministar.

Ekskluzivno za Happy TV je najavio da će Generalštab Vojske Srbije i ministarstvo odbrane zvanično pokrenuti proceduru i inicijativu ka predsedniku Republike Srbije i vrhovnom komandantu da se ukine odluka o suspenziji obaveznog služenja vojnog roka.

– Odnosno da ponovo aktiviramo zakon koji definiše obavezno služenje vojnog roka, s tim što je predlog Vojske Srbije i Ministarstva odbrane da vojni rok ne bude duži od 4 meseca. Biće stvar procene nadležnih službi, šire stručne javnosti i uprave za ljudske resurse koji je dovoljan period za stručnu obuku regruta- istakao je ministar.

„NE SPREMAMO SE ZA RAT!“

Do inicijative da se ponovo aktivira odluka o obaveznom služenju vojnog roka su došli nakon procene bezbednosne situacije u državi nakon 13 godine od kako je suspendovana ta odluka (2011.).

-Imamo potrebu za obukom i popunjavanjem rezervnog sastava. Mi imamo 13 generacija gde nije bilo obaveznog služenja vojnog roka, 13 generacija je izašlo iz rezervnog sastava Vojske Srbije. Naše potrebe, odbrambene i bezbednosne, su da imamo nove regrute, nove obveznike i novi sastav, koji je uvek spreman da čuva državu. To ne znači da se spremamo za sukobe ili da su neki ratovi na pomolu – naglasio je Vučević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter