Izvor: BSC happy portal
15.02.2023 u 08:50
0

MINISTAR VESIĆ NA DAN DRŽAVNOSTI U „DOBRO JUTRO, SRBIJO“: „Onaj ko vodi mali narod mora da bude dobar lider, to je uspeh Aleksandra Vučića!“

Ovog jutra široki auditorijum je bio uz najgledaniji jutarnji program i ministra Vesića.

Gost emisije „Dobro jutro, Srbijo“ na Hepi televiziji bio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture – Goran Vesić koji je baš na obeležavanje Dana državnosti tokom javnog istupanja govorio o istorijskom značaju našeg naroda, ali i o političkom prosperitetu kojem ćemo u budućnosti tek svedočiti.

RAZVOJ JUGA I CELE SRBIJE: Ministar Vesić poručio da Niš čekaju veliki infrastrukturni projekti

  • Želeo bih prvo da čestitam građanima Sretenje, Dan državnosti. Sretenje ima poseban značaj, to je istorijski događaj. Na današnji dan treba da razmislimo šta smo sve postogli. Lider jednog naroda mora da zna, odluškuje i prepoznaje svetske procese. Onaj ko vodi mali narod mora da bude dobar lider, to je uspeh Aleksandra Vučića. Velike su posledice ako to ne bude tako. Da interese svoje zemlje uklope sa interesima velikih sila, kako bismo napredovali. Mi nismo razumeli šta se dešava u svetu 1941. godine, ali ni 1989. godine. Otkako je Aleksandar Vučić na vlasti, mi imamo jednu realnu politiku koju naša država vodi, svoji smo na svome, samostalno donosimo odluke, težimo tome da naši interesi ne budu suprotstavljeni velikim silama kako naš narod ne bi gubio. Kako nam se ne bi dešavale situacije koje smo preživeli ranije, o tome smo razgovarali mnogo puta. Zato je knez Miloš znao šta se dešava na svakom dvoru i šta se dešava u Evropi jer kako drugačije da dobije samostalnost za svoju zemlju. Kako drugačije dobiti nezavisnost nego razumeti šta se dešava u svetu. Bilo je potrebno diplomatske umešnosti, knez Miloš je bio dobar primer  – objasnio je Vesić tokom gostovanja na Hepi televiziji, a potom se osvrnuo i na jedan od najvećih problema koji postoji skoro dva veka.

 

  • Predsednik Vučić kada rešava kosovski problem, on ne rešava ono što se dogodilo juče, ono što se dogodilo pre godinu dana ili u toku njegovog mandata, već koji postoji dva veka. To konstantni problem sa kojim su se borili svi vladari. Vučić pokušava da nađe rešenje za ono što postoji dva veka, zato je nepošteno i nepravedno da se odmaže jer to nije političko pitanje. Kosovo i Metohija je naše nacionalno pitanje i u vezi sa tim moramo da imamo potpunu saglasnost, ako želimo da izađemo na kraj sa tim – istakao je ministar Vesić između ostalog tokom medijskog istupanja.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter