Izvor: BSC HAPPY
10.08.2023 u 19:10
0

NAJBOLJI NA SVETU: Dimitrije iz Niša osvojio ZLATO na Međunarodnoj filozofskoj olimpijadi!

Srbija ima najboljeg mladog filozofa na svetu! To je Dimitrije Golubović (17) učenik trećeg razreda gimnazije "Bora Stanković" iz Niša koji je osvojio zlatnu medalju na upravo završenoj Međunarodnoj filozofskoj olimpijadi IPO 2023 u Grčkoj.

Dimitrije je prvo pobedio na državnom takmičenju u Požarevcu, čime se kvalifikovao za prestižnu filozofsku smotru.

U Grčkoj je njegov filozofski esej na engleskom jeziku po oceni stručnog žirija, proglašen najboljim u konkurenciji 103 takmičara iz 49 zemalja.

Zadatak u Grčkoj bio je pisanje eseja na engleskom jeziku, a ocenjivalo se filozofsko razumevanje teme, ali i relevantnost, moć argumentacije, koherentnost i originalnost, istaknuto je na zvaničnom sajtu Olimpijade.

NEVEROVATNO: U ovom srpskom gradu živi čak 359 milionera! Broj bogatih za šest godina skoro 4 puta VEĆI!

Ona je održana kroz tri faze – u prvoj su četiri ocenjivača vrednovala eseje oceanama od 1 do 10, tako da su svi sa najmanje 7 bodova otišli u narednu fazu.

U drugom krugu gledala se prosečna ocena na osnovu ocena koje su učesnici dobili u prvoj fazi i na osnovu ocena dvoje ocenjivača u drugoj.

U poslednjoj fazi Upravni odbor je odlučivao o raspodeli nagrada. Reč je o simboličnim zlatnim, srebrnim i bronzanim medaljama, kao i o počasnim nagradama. Odbor je ocenio da mladi Nišlija zaslužuje zlato.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter