Izvor: agencije
12.09.2023 u 15:10
0

NAPRAVIO DUG KOMŠIJAMA RUDAREĆI KRIPTOVALUTE: „Jedva smo je povratili kada je videla zahtev da plati 1,3 miliona dinara“

Zaposleni „Elektrodistribucije“ u Čačku otkrili su krajem prošle godine, u Ulici Vladimira Kostića broj 14, nelegalno priključeni objekat na električnu mrežu gde su se rudarile kriptovalute, a u pomenutoj kući je pronađeno više od pedeset procesora. Iako je u samom objektu zatečen mladić starosti oko 30 godina, „Elektrodistribucija“ je račun za utrošenu električnu energiju u iznosu 1,3 miliona dinara, poslala većinskom vlasniku parcele na kojoj se nalazi kuća – Milomirki Seničanin, koja živi u Kotraži i koja nema odakle da plati dug koji nije čak ni napravila.

„KAD SAM VIDEO KAKO 19-GODIŠNJI SRBI 1999. GINU BRANEĆI SVOJU ZEMLJU, ZNAO SAM ŠTA NAS ČEKA“: PUTIN u do sada NEVIĐENOJ ISPOVESTI o SRBIMA! (VIDEO)

Krajnje nesvakidašnji slučaj dogodio se oktobra prošle godine u Čačku, kada je otkrivena kuća u kojoj je mladić rudario kriptovalute i to tako što se nelegalno priključio na električnu mrežu. Iako bi se očekivalo da ovakav slučaj bude u potpunosti rasvetljen i da mladić odgovora za ono što je uradio, deblji kraj izvukla je, ni kriva-ni dužna, čačanku Milomirka.

pixabay

Tako je „Elektrodistribucija“ račun za utrošenu električnu energiju u iznosu 1,3 miliona dinara poslala većinskom vlasniku parcele na kojoj se nalazi kuća – Milomirki, koja živi u Kotraži, a ne vlasniku kuće. Uprkos tome što je teško bolesna, primorana je da pravdu traži pred sudom.

Ona kaže da, kada joj je stigla tužba od čačanskog Osnovnog suda, da joj se toliko slošilo, te da je bila skoro onesvešćena.

-Prvo nemamo nikakve veze sa objektom ni sa priključenim brojilom koje nije registrovano u bazi EPS-a. Ja sam suvlasnik parcele koji sam nasledila od bivšeg supruga, ali nikada nisam koristila tu nepokretnost“, objašnjava ona .

Kako ističe, nema apsolutno nikakve veze sa tim objektom, ali ni sa mladićem starim tridesetak godina, a još manje sa rudarenjem kriptovalutom.

„Za to nikada nisam čula, ni videla, niti znam o čemu se radi“, kaže Milomirka.

pixabay

Ponavlja da kuća u kojoj su zatečeni procesori njoj ne pripadaju ni u jednom delu, već izvesnom Gradimiru Jadžiću. To potvrđuje i njena rodbina koji ne veruju šta čoveka sve može da snađe u Srbiji i kako izgleda borba da dokažete nevinost.

Milomirka ima epilepsiju, teško se kreće i živi od muževljeve penzije i u Čačak dolazi jednom ili dva puta godišnje. Suda nikada nije videla i jedva smo je povratili kada je videla tužbu i zahtev da plati 1,3 miliona dinara. Ona ne zna ni šta su kriptovalute, nema žena ni mejl, a optužuju je za krađu struje i rudarenje kriptovaluta“, ispričali su njeni rođaci.

Sa druge strane čačanska „Elektrodistribucija“ Čačak i direktor tog preduzeća podneli su tužbu pred Osnovnim sudom u Čačku, ali nisu želeli da prime ni saslušaju Milomirku Seničanin iako je teško bolesna i slabo pokretna.

-Direktor nije želeo da nas primi i naišli smo na sramno ćutanje. Pitali smo ih kad su već uhvatili dečka koji je krao struju, bili su u tom objektu zašto nisu snimili objekat, dečka, obavestili policiju? Sumnjamo da prestupnik i pojedini radnici EPS-a dele profit od ovog posla i da se troškovi prebacuju na treća lica. Stalno ponavljaju da to kažemo na sudu“, dodaju njeni rođaci.

pixabay

Prema izveštaju radnika „Elektrodistribucije“ u Čačku nelegalno priključeni objekat otkriven je 12.oktobra 2022.godine. Zapisnik su potpisali radnici Miloš Polić i Borko Vitić.

Sada, čačanska „Elektrodistribucija“ od Milomirke Seničanin traži 1,3 miliona dinara za neosnovan bogaćenje i neovlašćeno korišćenje električne energije u period od 12. aprila do 12. oktobra 2022.godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter