Izvor: Tanjug
02.01.2024 u 15:52
0

SVAKA ČAST, LJUDI! Nećete verovati koliko je TONA pomoći podeljeno na KiM

Tradicionalni Božićni konvoj francuske humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo", koji je stigao 26. decembra u Gračanicu, završio se danas u Novom Brdu.

Arno Gujon (Tanjug/Strahinja Aćimović)U prethodnih sedam dana volonteri su podelili 10 tona humanitarne pomoći sastavljene od školskog pribora i igračaka za decu, novih šporeta na drva i struju kao i kućni nameštaj namenjen socijalno-ugroženim porodicama, saopštila je ta organizacija.

Francuski humanitarci posetili su ukupno 18 sela u Kosovskom pomoravlju, Novobrdskom kraju, kao i u Metohiji i na centralnom Kosovu.

PAO U ZAROBLJENIŠTVO: Zarobljen kapetan Koča Anđelković

„Već 19 godina, prisutni smo za vreme božićnih i novogodišnjih praznika na KiM, uz Srbe koji žive izolovano i usamljeno u enklavama. Ova godina je ipak drugačija, jer vlada velika napetost na terenu i oseća se u razgovorima sa meštanima velika zabrinutost, a ponekad i strah. U takvim uslovima je naša pomoć još potrebnija jer ona predstavlja moralnu podršku i ispruženu ruku solidarnosti“, izjavio je Arno Gujon, osnivač humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo“.

Ovo je 51. konvoj koji je stigao na KiM od 2005. godine kada je u Francuskoj osnovana humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“, dodaje se u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter