Izvor:
22.12.2016 u 18:47
0

Nemački mediji: Na vratima kamiona nađeni otisci Tunišanina Amrija!

Na vratima kamiona koji je u ponedeljak uveče uleteo među štandove Božićnog vašara u centru Berlina usmrtivši 12 i povredivši skoro 50 ljudi, nađeni su otisci prstiju Tunišanina Anisa Amrija, glavnog osumnjičenog za taj napad, tvrdi danas nekoliko nemačkih medija, ne navodeći izvor.

Nemačke vlasti su danas pod uzbunom nakon što se ispostavilo da je Amri bio poznat kao potencijalno opasan džihadista i da je ranije ove godine bio pod policijskom prismotrom.

Dok se širom Evrope intenzivira potraga za Amrijem, koji danas puni 24 godine, postavlja se pitanje kako je uspeo da izbegne hapšenje i deportaciju, iako je bio "pod radarom" nekoliko bezbednosnih agencija, navodi AFP. Nemačke vlasti upozoravaju da bi on mogao biti opasan i naoružan i nude nagradu od 100.000 evra za informaciju koja bi dovela do njegovog hapšenja.

Za napad je preuzela odgovornost Islamska država, saopštivši posredstvom svoje novinske agencije Amak, da je to "odgovor na pozive da se uzmu na nišan građani zemalja članica koalicije".

Tanjug
Foto:BBC

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter