Izvor:
23.02.2018 u 18:50
0

NEMCI PODELJENI: U jednoj osobi vide dve Angele Merkel!

Više od dve trećine Nemaca smatra da je vreme kancelarke Angele Merkel prošlo, ali istovremeno je skoro isti broj ljudi mišljenja da je ona dobra kancelarka.

Merkelova i dalje uživa veliku podršku građana, mada ih sve više i zbunjuje pogotovo, kada se radi o njenoj izbegličkoj politici i načinu vođenja zemlje. Svaki peti Nemac kaže da su mirnoća i opuštenost kancelarkine jača strana, istovremeno isto toliko Nemaca kao najveći nedostatak ističu njenu neodlučnost.

Svaki 10. Nemac ceni njen ugled u svetu, dok 23 odsto građana kritikuje njenu sklonost da čeka da se problemi rese sami od sebe. Nemci zapravo u jednoj osobi vide dve kancelarke.

Nešto više od polovine ispitanika očekuje da će se aktuelna šefica vlade s tog položaja povući pre kraja mandata 2021, ali pitanje je šta je njen plan i da li čeka pravi trenutak za povlačenje. Ako ipak ostane do kraja mandata, po broju godina na vlasti dostići će dosadašnjeg rekordera Helmuta Kola, kancelara i njenog političkog mentora.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/market4justice

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter