Izvor:
15.08.2019 u 14:04
0

NIKOLIĆ PRIMIO AMBASADORA BOCAN-HARČENKA: Harčenko je istakao da veoma poštuje doprinos koji je predsednik Nacionalnog saveta dao unapređenju bilateralnih odnosa dveju država!

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje Srbije s Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je danas s novim ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Nikolić je poželeo dobrodošlicu ambasadoru Bocan-Harčenku i istakao da je Rusija za Srbiju veoma značajan oslonac, da su politički odnosi na izvanrednom nivou, a da postoje potencijali za unapređenje ekonomske saradnje.

– Srbija ima slobodno tržište koje Rusija može da iskoristi za plasman svojih proizvoda, unapređenje naše ekonomske saradnje je ono na čemu možemo dalje intezivnije raditI – naglasio je Nikolić.

Ambasador Bocan-Harčenko je zahvalio je na prijemu i istakao da veoma poštuje doprinos koji je predsednik Nacionalnog saveta Nikolić dao unapređenju bilateralnih odnosa dveju država.

U Moskvi se ceni to što ste učvrstili temelje saradnje Rusije i Srbije tokom Vašeg predsedničkog mandata, kao i doprinos koji danas dajete saradnji ruskog i srpskog naroda obavljajući funkciju predsednika Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnju sa Ruskom Federacijom i Narodnom Republikom Kinom. Želja mi je da Rusija i Srbija aktivnije sarađuju, i tokom dosadašnjeg boravka u Srbiji uvideo sam da je naša saradnja poštena i odgovorna i da postoje potencijali za unapređenje saradnje – naglasio je ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter