Izvor: Vecernje novosti
22.08.2021 u 14:53
0

NOVI KULTURNI CENTAR U ŠVEDSKOJ: Ljudi koji se bave isključivo scenskom umetnošću! (FOTO GALERIJA)

Osnivačka skupština, sastavlje od reditelja, glumaca, scenarista i svih koji se bave umetnošću, okupiće se u aprilu, a ovo udruženje se razlikuje od drugih centara zato što su učesnici iz celog regiona bivše Jugoslavije koji žive i rade u Švedskoj i naravno, govore jezikom koji međusobno razumeju.

VAŽNO:

VUČIĆ SE OBRATIO GRAĐANIMA: „Čuvaćemo našu zemlju, slobodu i samostalnost“

KONAČNO! U toku EVAKUACIJA Srpkinje iz Kabula: Vraća se avionom sa državljanima Hrvatske i BiH

HAOS U CRNOJ GORI: „KOMITE“ UVLAČE POLICIJU U SVOJU IGRU! Danas protesti na Cetinju, uputili sramne poruke mitropolitu!

AMSS PORUČUJE: Pojačan saobraćaj zbog kraja vikenda

Skoro potpuno lokalizovan požar u VINČI: Evo kakav je KVALITET VAZDUHA u prestonici

– Ono što će biti karakteristično da ćemo na dve godine organizovati bijenale onoga što smo stvorili.

Sa svim svojim ostvarenjima posećivaćemo i Srbiju i ostali deo regiona. Važno je napomenuti da su nam vrata za mlade i talentovane umetnike i sve one koji žele da učestvuju uvek otvorena.

– Dugo godina se bavim predstavljanjem naše kulture i tradicije u Švedskoj i moram da priznam da su reakcije veoma pozitivne. I ne samo to, oni nas podržavaju u svakom segmentu našeg rada, pa i ulažu određena sredstva da realizujemo neke planove – kaže Gordana Antunović, jedan od inicijatora osnivanja Kulturnog centra – Pandemija nas je naterala da se prilagodimo situaciji, pa smo tako i mi počeli sa organizacijom besplatnih onlajn koncerata i predstava. Jedan od njih nam predstoji i u septembru, koncert Rocher etno benda, koji finansiraju Švedske institucije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter