Izvor: Alo.rs
12.07.2020 u 09:45
0

PENZIONERI PAŽNJA! Iskoristite svoje PRAVO, sve je o TROŠKU DRŽAVE!

Da nije pandemije kovida 19, većina penzionera bi već znala gde i u koju banju može da ide o trošku Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje. Ovako, kako stvari sada stoje, konkurs za besplatnu rehabilitaciju biće raspisan kada se steknu zdravstveni i bezbednosni uslovi da najstariji iskoriste ovo pravo.

Upravo to potvrđuju  iz PIO fonda, dodajući da postoji i dosta novina kada je reč o društvenom standardu penzionera. Naime, novim pravilnikom, koji je stupio na snagu 11. juna ove godine, pravo na besplatan oporavak u nekoj od banja Srbije može da se ostvari samo jednom u toku primanja penzije.

PROČITAJTE I OVO

SZO saopštila UŽASAVAJUĆE podatke: U svetu za 24 sata ZARAŽENO još 219.000 ljudi!

Petar Škundrić stao U ODBRANU SINA: On nije RAZBIJAO, SAMO JE SVRATIO na DEMONSTRACIJE!

Vučić NAJAVIO ČISTKU u redovima SNS-a!

Ranijim pravilnikom je za besplatan oporavak mogao da se prijavi svaki onaj penzioner koji pet godina nije koristio ovo pravo. Dakle, penzioneri će ubuduće u banje moći da idu samo jednom. Razlog je, kako objašnjavaju u PIO fondu, da se omogući što većem broju penzionera da odu na besplatnu rehabilitaciju.

Upitani da li to znači da će ubuduće ipak moći da konkurišu i oni koji su ranije išli po starom pravilniku, u PIO odgovaraju da pravilnik važi za ubuduće i da će moći svi da konkurišu, ali će pravo moći da ostvare samo jednom. 

Druga novina za penzionere jeste i da se rang-lista za oporavak o trošku PIO fonda sada utvrđuje prema vrsti penzije – starosna, invalidska, porodična – a do sada su se utvrđivale po kategorijama osiguranika i u svakoj kategoriji po vrsti prava.

Ubuduće će se sredstva za rehabilitaciju raspoređivati po filijalama i opštinama i prema broju korisnika čija penzija ne prelazi iznos prosečne penzije, što je za isplatu u junu bilo 27.755 dinara.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter