Izvor:
07.02.2018 u 22:22
0

PRIHVATIO POZIV TRAMPA: Makron putuje u posetu Vašingtonu krajem aprila! (foto)

Predsednik Fracuske Emanuel Makron otputovaće u posetu Vašsingtonu karjem aprila na poziv američkog predsednika Donalda Trampa, izjavio je danas sef francuske diplomatije Žan-Iv Le Drijan.

Le Drijan je BFM televiziji izjavio da je reč o kratkoj zvaničnoj poseti, koju je ranije obećala Bela kuća, ali nije preciziro datum posete.

Dvojica predsednika imaće priliku da se u aprilu još jednom rukuju, ali i sukobe misljenja oko klimatskih promena.

Francuski predsednik Emanuel Makron biće prvi državnik za koga će američki predsednik Donald Tramp prirediti večeru u Beloj kući, za godinu dana od kada je stupio na dužnost.

Prilikom posete koja je planirana krajem aprila Tramp i njegova supruga Melanija će Makronu prirediti državnu večeru u Beloj kući, javio je Rojters krajem januara pozivajući se na neimenovanog zvaničnika americke administracije.

Tramp je proveo godinu dana u kabinetu, a nije nijednom priredio večeru u Beloj kući za strane zvaničnike koji dolaze u posetu.

On i Makron su u protekloj godini, navodi agencija, razvili prijateljski odnos ali su se i sukobili oko Pariskog sporazuma o klimatskim promenama i sporazuma sa Iranom.

Tramp je prisustvoao vojnoj paradi održanoj u Parizu povodom Dana Bastilje kada ga je Makron pozvao da bude počasni gost povodom 100 godina od ulaska SAD u Prvi svetski rat, kada su francuski i američki borbeni avioni leteli iznad avenije Šanzelize i tribina sa gostima i zvaničnicima, prenela je američka novinska agencija.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Bloomberg, Twitter/Sputnik Srbija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter