Izvor:
10.05.2019 u 15:06
0

PROTIVMERA PRETNJAMA IZ IRANA: SAD raspoređuje bombardere B-52 u Kataru!

SAD raspoređuju bombardere B-52 u Kataru.

Američko ratno vazduhoplovstvo objavilo je snimke bombardera B-52 Stratofortress koji su sleteli u Katar.

Raspoređivanje je deo veće američke vojne izgradnje u regionu, kao protivmera pretnje iz Irana.

Strateški bombarderi stigli su u vazdušnu bazu Al Udeid u Kataru u četvrtak uveče, saopštilo je vazduhoplovstvo. Njih je obezbedila 20. bombaška eskadrila Bazne vojne baze Barksdale u Louisiani.

Ostale B-52 su premeštene na neodređenu lokaciju u "jugozapadnoj Aziji", navodi se u izjavi.

Ranije je američko ratno vazduhoplovstvo objavilo video snimak koji prikazuje bombardere koji su poleteli iz Barksdalea za područje odgovornosti CENTCOM-a.

Zvaničnici u Teheranu odbacili su retoriku Vashingtona i ismejavali izjave o USS Abrahamu Linkolnu, rekavši da su njegovi pokreti stara vest.

Boing B-52 Stratofortress je veteranski strateški avion dizajniran sa mogućnošću ispuštanja nuklearnog oružja. Sadašnja verzija B-52H se proizvodi od 1961. godine, a desetine aviona isporučeno je USAF-u. Bombaš je korišćen za patrole iz doba hladnog rata.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter