Izvor: RTS
07.09.2023 u 10:43
0

REAGOVALO I MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA: Dačić o srpskim turistima u Grčkoj „Komplikovano, čeka se reakcija Grka za evakuaciju“

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Srbija preduzima sve i da je u kontaktu sa srpskim turistima koji se nalaze u poplavama pogođenim područjima Grčke.

Mi preduzimamo sve i u komunikaciji smo sa našim ljudima koji se tamo nalaze, navodi Ivica Dačić“, rekao je Dačić

  • To nije jednostavno, jer je reč o drugoj državi i nemamo logistiku da bi mogli bilo šta naši državni organi da preduzimaju, ali u saradnji sa grčkim organima se intenzivno radi na tome da se pomogne našim ljudima tamo gde su oni koncentrisani i onima koji su se javili našoj ambasadi što se tiče evakuacije“, rekao je on.

Navodi da je to komplikovano, jer su neke porodice iz Srbije ostale i bez automobila.

    • Tako da se čeka reakcija grčke strane kako bi oni pomogli da se ti turisti evakuišu“. poručuje Dačić.

Naglašava da je najvažnije da nema povređenih i stradalih među našim turistima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter