Izvor:
31.08.2017 u 01:12
0

RUSIJA VIŠE NIJE DOBRODOŠLA U NATO!

Vreme kada je Rusija bila dobrodošla u NATO i sumnje da je potrebno očuvanje Severnoatlantske alijanse je davno završeno, rekla je za "Njujork tajms" stalna predstavnica SAD pri NATO-u Kej Bejli Hačison.

Prema rečima stalnog predstavnika SAD pri NATO-u, nakon raspada SSSR-a '90-ih godina budućnost Alijanse je postala neodređena. Tada su neki čak i sumnjali u potrebu za postojanjem NATO-a, dok je neko pozivao na stupanje Rusije u Alijansu. Međutim, ti dani su davno prošli, rekla je Hačisonova.

Ona smatra da se predsednik Donald Tramp, državni sekretar SAD Reks Tilerson, šef Pentagona Džejms Matis i senatori iz republikanske i demokratske partije slažu u oceni da treba ojačati NATO kao reakciju na savremene izazove, među kojima su ruska agresija, raketno-nuklearni program "država-otpadnika", kao i međunarodni terorizam.

Stalni predstavnik SAD smatra da za jačanje Severnoatlantske alijanse treba da poveća vojnu budžet država-članica NATO-a do dva odsto BDP-a.

Da su sve zemlje koje ulaze u Alijansu ispunile ovaj uslov 2016. godine, uspeli bi da povećaju vojne rashode za sto hiljada dolara, smanjivši tim samim obaveze SAD u tom delu.

izvor/informer.rs

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter