Izvor:
05.06.2019 u 16:42
0

SAD NAZVALE SEVERNU KOREJU OTPADNIČKOM DRŽAVOM: Pjongjang protestuje!

Severnokorejsko Ministarstvo spoljnih poslova protestovalo je danas zbog poslednjeg bezbednosnog izveštaja SAD u kome Severna Koreja opet naziva "otpadničkom državom".

Izraz ''odmetnička država'' koje su SAD upotrebile za Demokratsku Narodnu Republiku Koreju (DNRK), njihovog partnera u pregovorima, jasna je povreda našeg suvereniteta i dostojanstva i to je ništa manje nego de facto deklaracija koja poziva na sukob – rekao je visoki zvaničnik severnokorejskog ministarstva, prema izveštaju državne novinske agencije KCNA, prenosi Jonhap.

S velikom pažnjom pratimo poslednje akcije SAD da povećaju vojni pritisak na nas – naglasio je taj severnokorejski zvanicnik i istakao da su "što su brojniji neprijateljski postupci SAD prema DNRK, to će i naše kontramere biti snažnije ".

Ranije ovog meseca, Vašington je objavio izveštaj o bezbednosnoj situaciji na području Pacifika u kome je Severna Koreja nazvana "otpadničkom državom".

Severna Koreja je razvila interkontinentalnu balističku raketu u cilju da bude sposobna da napadne kontinentalni deo SAD s nuklearnim ili konvencionalnim bojevim glavama – navodi se ovom u izveštaju.

Vašington takođe tvrdi da će Pjongjang ostati bezbednosni izazov dok ne postigne "konačnu, potpunu, denuklearizaciju koja se može potvrditi", navodi agencija Jonhap.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter