Izvor: Alo.rs
29.05.2020 u 08:32
0

SEJALI SU STRAH U JUGOSALVIJI: Stepinac otkrio kako su masoni upravljali čitavom državom i institucijama u njoj

Bez njijovog odobrenja niko nije mogao da bude na uticajnom položaju

Kardinal Stepinac neprijatelje Hrvatske smatrao je komuniste, HSS, ali najveći neprijatelji za njega su ipak bili masoni.

Kraljevinu Jugoslaviju smatrao je za najveću zaštitnicu masonskih loža, baš kao i Austrougarsku.

PROČITAJTE I OVO

PONIŽENJE! NOVA MERA LJUBAVI: Ako ne nađete partnera, vi spadate u invalide

SKANDAL NEVIĐENIH RAZMERA: Hrvati zabranili Srbima ulazak u zemlju

SAVO MILOŠEVIĆ O ŠAMARANJU OD STRANE GROBARA: Evo šta je rekao! (VIDEO)

TIJANA AJFON I NJENA CIFRA Evo kako je ugovarala poslove, prepiska izašla na videlo!

U njegovim Dnevnicima vidi se da je većinu državnih institucija smatra manjim masonskim ložama, a u propovedima je bez pardona prokazivao masone i komuniste te je čak i prokazivao njihove članove.

Paradoks leži u tome što su njegov prijatelj Ivan Meštrović baš kao i advokat koji ga je branio dr Ivo Politeo, bili upravo masoni.

Masoni su, prema oceni Stepinca bili najveća pretnja hrvatskom narodu.

– U Jugoslaviji vlada masonerija. Na žalost i u srcu hrvatskog naroda u Zagrebu ugnezdila se ta paklena družba, leglo nemorala, korupcije i svakog nepoštenja, zakleti neprijatelj katoličke crkve pa prema tome i hrvatskog naroda. Bez znanja i odobrenja masonerije ne može niko da dođe na uticajni položaj. Nije šala uhvatiti se u koštac, a ipak se mora u interesu Crkve, naroda hrvatskoga i same države Jugoslavije ako misli i dalje da postoji. Jer ovo nasilje koje danas vlada podržava masonerija. A nasilje vodi u propast –  piše Stepinac 1934. godine u svom Dnevniku

ČINJENICE O STEPINCU

Rođen 1898, umro 1960.

Zagrebački nadbiskup od 1939.

Osuđen 1946. zbog saradnje sa ustašama, ostatak života proveo u kućnom pritvoru i u zatvoru

Član Sabora i vojni vikar NDH

Predsedavao komitetom za prisilno prekrštavanje Srba

Dobio orden za zasluge NDH

Poznat po antisemitizmu i podržavanju NDH, u kojoj je ubijeno više od milion ljudi, od kojih je najveći broj Srba

TAJNI ARHIV

Podsetimo, početkom marta ove godine otpečaćen je tajni arhiv o najkontroverznijem papi – Piju XII, koji se optužuje da je ostao nem tokom Holokausta, kao i da je sarađivao s nacistima i sa NDH, na čijem čelu je bio Ante Pavelić, a duhovni vođa ozloglašeni kardinal Alojzije Stepinac.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter