Izvor: happbsc
13.03.2024 u 16:33
0

SAŠA BOROJEVIĆ „UMEŠAN“ U SLUČAJ MIHALJICA: Advokat minira slučaj

U Novom Sadu se održavaju  protesti podrške Ani Mihaljici, majci koja tvrdi da joj je Centar za socijalni rad bespravno oduzeo troje dece, uzrasta tri, šest i deset godina. Ovoga puta okupili su se ispred zgrade suda sa zahtevom da taj organ donese odluku o vraćanju dece iz sigurne kuće u biološku porodicu. U emisiji posle ručka na HappyTV pokušali smo da javnosti predstavimo šta se u ovom slučaju dešava poslednjih dana. Jedan od aktera čitave priče je Analitičar ali aktivista za prava dece Saša Borojević koji je Ani Mihaljici ponudio materijalnu pomoć i pomoć za brigu o deci do njihovog punoltstva. Međutim advokat Ane Mihaljice se javno obratio Borojeviću i  poručio mu da se ne meša u slučaj.

 

happtv prinscrren

Saša Borojević kaže da je neophodno da se čuje i njegova strana priče. On dodaje da na početku treba uzeti u obzir stavove kakve ima centar za socijalni rad i da se slaže da tu ima puno nepoznanica.

OGLAŠAVANJE CENTRA ZA SOCIJALNI RAD O SLUČAJU MIHALJICA: Ne otimamo i ne oduzimamo decu

  • Naime ja nisam došao u ovaj slučaj i uključio se tek tako i nisam se uključio sa neba, već su me pozvali upravo organizatori protesta da se uključim u pitanju je gospođa Valentina Arsić, prof dr Valentina Arsić iz udruženja Roditelji i deca, da se uključim aktivno u ovu priču. Tu se uključilo preko deset udružunja i vi znate da sam ja predsednik udruženja Porodični alarm. I kad sam gledao sa strane ja sam pretpostavljao, ili sam pretpostavio da je ovo stvar koja će se rešiti vrlo brzo . Međutim kako su stvari odvijale ja sam shavtio sda tu nešto debelo nije uredu i da neke stvari se ne poklapaju. Moj pravni tim koji je jedan od najozbiljnijih pravnih timova što se tiče porodičnih prava je rekao ovde postoji problem. Ovde ili nema dovoljne komunikacije između majke i centra za socijalni rad ili se opstruiše komnuikacija između majke i socijalnog . I postoji treća verzija da iz nekog razloga advokat iz Čačka Milan Bosika opstruiše ćitavu situaciju. Prateći tu logiku ja sam došao do nekoliko zaključaka, došao do određenog mišljenja. Miimamo sada situaciju i paradoks kada je Severina izgubila starateljstvo nad sinom mi smo u Srbiji imali 370.000 ljudi koji su joj dali podršku i protest ispred hrvatske ambasade. Kada je trebalo dati podršku Ani Mihaljici možda je došlo stotinak . Mi smo spremni nekako da pomognemo više drugima nego sami sebima., kaže Borojević

Saša Borojević naglašava da se u ovaj slučaj uključio tako što je pozvao na ujedinjenje i pozvao još advokatskih kancelarija koje bi dale pomoć advokatu iz Čačka.

  • Odbijeni smo. Kada mi je rečeno da im pomoć ne treba i da ona nije neophodna, to mi je probudilo sumnju . Ponudili smo da mi privrednici Saša Borojević i moji prijatelji privrednici obezbedimo finasije do punoletstva za tri sina majke Mihaljice. da više ne postoji kao problematičan u daljem toku. Međutim ono što mi sada vidimo je advokat koji ovo koristi za ličnu promociju koji ovo koristi u političke svrhe radi se o ozbiljnoj ozbiljnoj manipulaciji. Manipulaciji advokata. Nemojte da zaboravite da je u toku sastavljanje vlade Srbije, da je će uskoro uslediti izbori u Novom Sadu da će se ponoviti neki izbori i u nekim drugim gradovima.Ovde se ne radi da dobiju par izjava i par lajkova.  Ovde je potrebna konkretna podrška podrška porodici podrška deci .Neka ga neka radi svoj posao neka dobije aplauze sve. Ali da ne zaboravlja da podnese četiri meseca doređene papire. ;i samo tražimo da se uključimo u pravni sistem i da smakenmo politizaciju ovog slučaja. ako podnosi podneske i prijave a zna da su deca u sigurnoj kući zatvorena onda zna isto što i ja znam  da su deca pre tri ipo meseca mogla da budu sa majkom.
  • Centar poziva na saradnju i kako sam shvatio oni će zameniti voditeljicu slučaja . centar poziva majku, ali majci iz nekog razloga govori se da će ići na sud pa će se ići krivično . Rešenje postoji a to je obezbediti finasije, obezbediti stambenu jedinicu opremiti kako već dolikuje kako bismo izašli iz začaranog kruga. Moj predlog je da se što pre sedne sa socijalnim sa svim advokatima koji su potrebni tu da dođu da se problem reši i da se majci obezbedi posao. Evo ja sam spreman da uradim ove tri stvari finasijske stvari bez mešanja u pravne.

Borojević naglašava da je uvek protiv oduzimanja dece semu ekstremnim slučajevima i dodaje da je neophodno što pre rešiti i pomoći deci. On dodaje da će sve finasirati i moli da se što pre rešiti problem dece . Da se deca što pre vrate  kući i to je jedina poenta.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter