Izvor: Happy BSC Portal/Kuriri.rs
10.11.2023 u 18:57
0

SRBIJA NA UDARU NEVREMENA: RHMZ izdao najnovije upozorenje: Tokom cele večeri pljuskovi u ovim delovima, neće zaobići ni Beograd

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je najavio promenu vremena u toku večeri.

Tokom večeri i noći oblačno, mestimično sa kišom, uz postepeno slabljenje južnog i jugoistočnog vetra u košavskom području i na planinama.

Na području Beograda oblačno sa kišom.

Uskoro moguć i sneg

Meteorološki modeli pokazuju da će prvi sneg i u nižim predelima u Srbiji pasti u subotu 18. novembra, kaže za Kurir meteorolog Ivan Ristić.

– Ušli smo u hladniji period ove jeseni kada će nam se maksimalne dnevne temperature kretati od 10 do 15 stepeni Celzijusovih, dok će jutarnje biti između nule i pet stepeni Celzijusovih i odnosno između pet i deset stepeni – navodi Ristić i dodaje:

– Danas i sutra jugoistočni vetar u pojačanju naročito u košavskom području, u subotu u skretanju na zapadni i severozapadni umeren. Biće više oblaka i kiše, dok će u subotu na Kopaoniku pasti i sneg sa temperaturama oko nule.

Prema njegovim rečima od nedelje će biti manje oblačnosti.

– Od nedelje i početka naredne sedmice biće manje oblačnosti sa temperaturama bez značajnijih promena. Sredinom nedelje će dnevne temperature biti oko 15 stepeni Celzijusovih s tim što nakon toga od četvrtka i petka sledi postepeni pad temperature, a prema najavi meteoroloških modela u subotu možemo očekivati i prve pahulje. Prvog dana narednog vikenda će doći i do značajnijeg zahlađenja sa temperaturama od nule do pet stepeni Celzijusovih.

AMSS IZDAO VAŽNO SAOPŠTENJE: Na ovom graničnom prelazu teretnjaci čekaju čak pet sati

Podsetimo, Ristić je ranije najavio da će u toku zime polarni vrtlog menjati svoj intenzitet i u trenucima kada bude slabiji deo arktičkog vazduha će pobeći iz njega i spustiti se daleko na jug donoseći jače zahlađenje i sneg.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter