Izvor: telegraf
10.03.2022 u 20:23
0

SRPSKA SELA ZAVEJANA! Napadalo više od 70 centimetara snega, ljudi u panici

Protekle noći sneg je gotovo blokirao zapadnu i jugozapadnu Srbiju. Sela i zaseoci su gotovo odsečeni, a ni stanovnici gradova i opština nisu prošli bolje.

Kako je rekla stanovnica zaseoka Bradići, u Javorskoj Ravnoj Gori, Zorka Bradić, sneg je padao tokom čitave večeri i jutra.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Često ustajem noću, pa sam tako i sinoć uspela da vidim da napolju samo „sipa“. Jutros je bilo isto tako. Sad je malo drugačije, čak je i sunce provirilo, a nije ni hladno. Međutim, smetovi su svuda – kaže sagovornica.

Ona dodaje da je uspela da izmeri visinu pokrivača od 24 santimetra.

– Komšija je izmerio i više od 70 santimetara, zavisi kako je gde naneo vetar. Uglavnom je haotično.

Puteve, kaže, kao da i nemaju, jer su neprohodni. Sede, i čekaju da sve prođe.

– Sedim kući po ceo dan, nemam gde. Čekamo da prođe. Jedino što odem po drva, ali to jedva. A i ovde ćeš sada pre sresti medveda nego čoveka  – dodaje Zorka.

Slična situacija kao na Javoru je i na Zlataru. Kako nam objašnjava meštanin Nove Varoši Rajko, tokom noći je zbog padavina i udara vetra bio zaustavljen saobraćaj na magistralnom putu za teretna vozila.

– Celu noć je sve bilo blokirano. Tek jutros oko 10h su pustili saobraćaj, jer je zaista alarmantna situacija.

Sneg je stao u toku dana, ali ne i muke Novovarošana.

– Palo je oko 20 centimetara novog snega. Ulice se čiste, ali je i dalje sve zatrpano, prave se kolapsi, pešaci nemaju kuda da se kreću. Mogu misliti kako je tek u okolnim selima – dodao je.

Podsećamo da su na teritoriji opštine Nova Varoš putevi do pojedinih sela potpuno zavejani, stoga je u četiri mesne zajednice i dalje na snazi vanredna situacija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter