Izvor: NOVOSTI
24.03.2024 u 12:23
3

SRPSKI POTEZ KOJI JE UŠAO U AMERIČKE UDŽBENIKE: Američki obaveštajac nakon 25 godina od bombardovanja – SVE JE BILA PODVALA

NEKADAŠNjI pripadnik američkih specijalnih snaga i član Verifikacione misije Oebs na Kosovu 1998. i 1999. godine Mark Šifaneli ocenjuje da je Nato intervencija na SRJ pre 25 godina pokazala da je ova Alijansa u osnovi politička organizacija i oruđe kojim manipulišu najjače članice.

– Bombardovanje tadašnje SRJ je pokazalo da je NATO u svojim korenima politička organizacija i oruđe kojim mogu da manipulišu i zloupotrebljavaju najjače članice, i da je kao takav podložan političkom ‘grupnom mišljenju’ i neizbežnim greškama ako se koristi za bilo šta drugo osim za strogo odbrambeno sredstvo odvraćanja – kaže Šifaneli.

On napominje da NATO te greške čini i danas.

BEOGRAD PAMTI SRCEM: Tačno u ponoć, zasvetlela je Beogradska tvrđava! Slava žrtvama NATO agresije!

 

– Pogledajte današnje pretnje dok, bez logičnog razloga, NATO pokušava da poveća svoje prisustvo do praga Rusije. Koja je poenta, osim toga što vodi u rizik, realnu mogućnost, izazivanja većeg sukoba – naglašava Šifaneli.

Kao pripadnik Verifikacione misije Oebsa, Šifaneli je boravio na Kosovu 1998. i 1999. godine. Sa drugim pripadnicima ove misije KiM je napustio nekoliko dana pre bombardovanja.

Ističe da je svim poznavaocima prilika bilo jasno da rat neće trajati samo nekoliko dana kako su to najavljivali zvaničnici SAD i Nato.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “SRPSKI POTEZ KOJI JE UŠAO U AMERIČKE UDŽBENIKE: Američki obaveštajac nakon 25 godina od bombardovanja – SVE JE BILA PODVALA”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter