Izvor: KURIR
22.10.2023 u 11:03
0

ŠTA GRAĐANE MASOVNO OBARA S NOGU? Domovi zdravlja puni, a grip još nije zvanično potvrđen

U Srbiji još nije potvrđeno prisustvo virusa gripa, a nema ko se ne žali da se loše oseća, da mu curi nos, kašlje, ima temperaturu…

Repsiratorne infekcije su normalne za ovo doba godine, čekaonice u domovima zdravlja su pune, samo što referentna nacionalna laboratorija „Torlak“ nije zvanično detektovala virus gripa.

ŠTA TO BEŠE JESEN? Danas oblačno i toplo, temperatura do 29 stepeni

Dok se to ne desi, a verovatno će biti obelodanjeno u narednim danima, preporuka je da se ljudi vakcinišu kako bi što bezbolnije pregurali zimske dane.

Oni koji sada sa svim simptomima sumnjaju da imaju koronu, preporuka je da odu da se testiraju, što je prema podacima „Batuta“ od 12. do 19. oktobra učinlo oko 20.000 ljudi, a nešto ispod 4.500 je imalo pozitivne rezultate.

Osim apela da se građani vakcinišu protiv sezonskog gripa, takođe se pozivaju svi koji su narušenog zdravlja i stariji od 65 godina da se imunizuju i protiv kovida.

Sada su u opticaju bivalentne vakcine, koje mogu da prime u domovima zdravlja i na Institutu za javnost zdravlje, a koja se daje posle primarne i pokriva najveći broj sojeva.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter