Izvor: Tanjug
24.05.2023 u 14:16
0

SUTRA SE ODRŽAVA SPASOVDANSKA LITIJA: Patrijarh služi pomen postradalim đacima i svim žrtvama nasilja

Patrijarh Porfirije sutra će tokom velike Spasovdanske litije u Beogradu služiti pomen nedavno stradaloj deci, njihovom čuvaru, mladima postradalim u mladenovačkim selima i svim žrtvama porodičnog i svakog drugog nasilja, najavila je SPC.

„VEROM I MOLITVOM DA SE OBRATIMO GOSPODU, A NE SUKOBIMA“: Patrijarh Porfirije pozvao vernike na Spasovdansku litiju

Kako je navedeno, velika Spasovdanska litija ove godine nema svečarski karakter.

– Nego ćemo se zajedno, hodajući sa Svetim Nikolajem Srpskim, moliti Spasitelju radi osvećenja ulica i trgova, radi isceljenja duša i tela naših, za mir u nama i među nama, za našu postradalu decu i za svu decu, zastati na raskrsnici ulica kralja Milana i kralja Milutina gde će njegova svetost patrijarh Porfirije služiti pomen postradaloj deci, njihovom čuvaru, mladima postradalim u mladenovačkim selima i svim žrtvama porodičnog i svakog drugog nasilja, navedeno je u saopštenju.

SPC je najavila i da će litijski krst sutra nositi studenti koji su patrijarhovi stipendisti. Po blagoslovu patrijarha srpskog Porfirija, sutra će na čelu litije sa velikim krstom Gospodnjim u rukama biti dvoje njegovih stipendista, odličnih studenata Filozofskog i Bogoslovskog fakulteta.

– Sa ponosom krst će prestoničkim ulicama i trgovima nositi Nišlijka Sara Dimitrijević, student druge godine Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta, i Užičanin Milan Bogosavljević, apsolvent Filozofskog fakulteta u Beogradu. Blago majci koja ih rodila i Crkvi koja se njima ponosi!, navedneo je u saopštenju SPC.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter