Izvor: Tanjug
11.07.2020 u 14:09
0

UPOZORENJE SA DEČIJE KLINIKE Bolesnu decu odmah voditi kod lekara

Rukovodilac dečije klinike KBC „Dragiša Mišović“ Olivera Ostojić, izjavila je da decu treba voditi kod lekara kada su roditelji ili najuža familija pozitivni na Kovid-19, te da je vrlo važno tokom epidemije da se deca ne leče na svoju ruku.

PROČITAJTE I OVO

BILANS PROTESTA Povređeno 14 policajaca, uhapšen 71 huligan

STEFANOVIĆ: Policija mora da REAGUJE NA NASILJE!

BIA OTKRILA JOŠ JEDNOG STRANOG AGENTA Državljanin Tunisa aktivan učesnik protesta

DAČIĆ POSLE HAPŠENJA: Vladimir Škundrić nema veze sa SPS

SLUČAJ „IVANJICA“ Zakazano ročište pred suđenje

– Vrlo je važno da tokom epidemije nikako ne lečite decu na svoju ruku, ako dete pritom ima temperaturu, malaksalo je, ima gušobolju, žali se na glavobolju, počinje da kašnje ili je lošeg opšteg stanja – rekla je Ostojić.

Kako je navela, na toj dečijoj klinici u prvom talasu su imali oko 130 i 150 obolele dece.

– Sada se i kod dece javlja upala pluća. U letnje vreme vladaju i rotavorusi koji napadaju digestivni trakt, tako da imamo kovid pozitivnu decu sa tim simptomima – objašnjava ona i dodaje da u poslednje dve nedelje pristižu mnogo više pacijenata, što ambulantnih, što za bolničko lečenje.

SVE O KORONI

PAPRENE KAZNE za nepridržavanje: Danas stupa na snagu NOVI PRAVILNIK za zaposlene i poslodavce!

MRAČNE PROGNOZE IZ SZO Korona će dugo biti među nama

Situacija u Novom Pazaru NEŠTO BOLJA! Dvoje priminulih tokom noći!

LONČAR najavio! Institut za reumatologiju POSTAJE KOVID BOLNICA!

CRNE BROJKE IZ VOJVODINE Pune se bolnice, još 126 obolelih

Prema njenim rečima, u prvom talasu su deca obolevala u porodici, a u drugom talasu neko “donese“ virus u kuću, a onda kreću da postaju pozitivni i roditelji i ostali ukućani.

– Najmlađi uzrast – bebe, imaju diskretne simptome ako ih uopšte imaju. Međutim starija deca su najbrojniji pacijenti – upozorava Ostojić.

Kako kaže, kada bi ona imala dete predškolskog uzrasta, sigurno u ovoj situaciji ne bi ga vodila u vrtić. Ali, kako je naglasila, to je nemoguće dati kao savet jer je nekome to neophodno.

SAZNAJTE JOŠ

NOVA PODMETAČINA VUČIĆU Pogledajte sramnu fotomontažu na Tviteru

NASA UPOZORILA Kometa duga pet kilometara ulazi u orbitu!

SVI su ISKLJUČILI MOBILNE telefone! NAJNOVIJI detalj koji OTKRIVA Jeleninog ubicu!

SVEŠTENICI SEKSUALNI PREDATORI Prošla sam pakao, silovao me…

– Naši pacijenti po protokolima i uputstvima prvo idu u dom zdravlja da im obave osnovne laboratorijske i rentgentske analize i ako je prisutna dugotrajnija temperatura ili upala pluća, upućuju decu kod nas na bolničko lečenje, gde mi dodatno trijažiramo da li je dete zaista za bolnicu ili može da ide sa terapijom u kućnu izolaciju – zaključuje Ostojić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter