28°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Alo.rs

SVI su ISKLJUČILI MOBILNE telefone! NAJNOVIJI detalj koji OTKRIVA Jeleninog ubicu!

Na veštacima je da objasne zašto su svi muški članovi porodice Marjanović - Zoran, Vladimir, Miloš i Uroš u vreme zločina isključili telefone.

Veštaci su utvrdili da je Zoran Marjanović bio u neposrednoj blizini pokojne supruge u vreme ubistva, čime je demantovana njegova odbrana da se tada nalazio na udaljenosti od oko 650 metara.

Ovaj nalaz je od presudnog značaja jer je na osnovu njega najvećim delom i napisana optužnica

Suđenje tekstopiscu i kompozitoru Zoranu Marjanoviću (41), optuženom za brutalno ubistvo supruge Jelene Marjanović (33) iz Borče 2. aprila 2016, juče je odloženo jer na pretres nije mogao da dođe stručni savetnik Marjanovićeve odbrane za telekomunikacije. Veštak je trebalo da govori o nalazu iz optužnice, vezanom za informaciju čiji su sve telefoni kobnog dana bili na nasipu, a koje je registrovala bazna stanica na tom području.

Ovaj nalaz je od presudnog značaja jer je na osnovu njega najvećim delom i napisana optužnica. Veštaci su utvrdili da je Zoran Marjanović bio u neposrednoj blizini pokojne supruge u vreme ubistva, čime je demantovana njegova odbrana da se tada nalazio na udaljenosti od oko 650 metara. 

Na osnovu veštačenja baznih stanica mobilne telefonije, konstatovano je da su Zoran, Jelena i njihova tada petogodišnja ćerka Jana tačno u 16.23 krenuli „mercedesom“ od kuće u Borči ka nasipu. Parkirali su se kod rampe Stadion u 16.36, posle čega se Jelena popela na nasip i krenula da džogira.

OBAVEZNO PROČITAJTE

Brnabić: U ovom slučaju uvešćemo policijski čas!

VUČIĆ IZ PARIZA: Nasilnici će biti poraženi, odgovorni uhapšeni

SKANDAL ISPRED SKUPŠTINE Član desničarskog pokreta ponosno simulirao NACISTIČKI POZDRAV (VIDEO)

Uhapšen sin bivšeg ministra rudarstva i energetike!

PROGNOZA ZA VIKEND: Žuti meteoalarm za celu zemlju, VISOKA VREDNOST UV ZRAČENJA!

Analizom telefona ubijene pevačice „Granda“ utvrđeno je da ju je u 16.41 pozvala porodična kuma Vera Vukomanović i da je taj razgovor trajao 35 sekundi. Jelena je zatim u 16.43 poslala SMS poruku doktorki Milani Šišić, a u 16.50 je pozvala pokojna majka Zorica, i razgovor je trajao 53 sekunde.

S druge strane, sudski veštaci su naveli da je Zoran isključio svoj telefon u 16.38, praktično čim je sa ženom i ćerkom stigao do nasipa! Odmah zatim je sa Janom peške krenuo za Jelenom.

Usput je rekao detetu da ga sačeka na nasipu, a onda je požurio ka Jeleni, sustigao je i namamio da siđu na travnatu površinu pored kanala, između 16.56 i 17.04. Nekim oštrim predmetom navodno je ubo najpre u lakat i vrat. Jelena je tada, prema optužnici, krenula da beži ka kanalu, gde je Zoran sustigao i zadao još osam smrtonosnih udaraca u glavu. Zoran je, potom, kako se navodi u optužnici, uključio mobilni telefon u 17.04 i u narednih deset minuta pozivao je sedam puta Jelenin broj.

Na veštacima je da objasne zašto su svi muški članovi porodice Marjanović - Zoran, Vladimir, Miloš i Uroš u vreme zločina isključili telefone. Naime, zločin se, prema optužnici, dogodio između 16.49 i 17.30 , a aktivnosti mobilnih telefona Marjanovića ustanovljene su posle 17 sati. To je istražiteljima bilo veoma sumnjivo. Prvi telefon koji je uključen bio je Zoranov, i to kada je počeo da poziva suprugu Jelenu. 

- Na Jeleninom mobilnom su ovi pozivi registrovani, a tada je utvrđeno i da je njen suprug bio upisan kao „Zlatan Mekin“, a ostali članovi su se čuli nešto kasnije - rekli su tada izvori iz istrage.

Međutim, advokatski tim Zorana Marjanovića je ranije opovrgao navode optužnice i naveo da su tvrdnje tužilaštva da je njihov branjenik namerno isključio telefon klimave, kao i da postoje realni razlozi zašto telefon u vreme ubistva nije bio vidljiv baznim stanicama.

- Iz prepiske s mobilnim operaterom vidi se da ne postoji pravilan „log of“, odnosno komanda za isključivanje telefona. To može da znači i da Zoran nije namerno isključio telefon, već da je on bio na nekom posebnom režimu rada. Takođe, ne može da se isključi mogućnost da je telefon izgubio signal - objasnili su svojevremeno advokati.

Marjanović je u sud došao obučen u plavo i u pratnji svojih advokata. Po dolasku ušao je u sudnicu, ali ubrzo je izašao jer se veštak nije pojavio. U ovom slučaju on je jedini optuženi i deset meseci je proveo u pritvoru, a sada se brani sa slobode. Od početka postupka Zoran tvrdi da nije ubio suprugu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar

Povezane vesti