14°C

Beograd

Photo: tanjug printscreen

Izvor: Tanjug

BILANS PROTESTA Povređeno 14 policajaca, uhapšen 71 huligan

Na sinoćnjem protestu ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu povređeno je 14 policajaca, a uhapšen je 71 huligan, koji će u narednim danima biti procesuiran pred nadležnim pravosudnim organima, izjavio je danas direktor policije Vladimir Rebić.

On je na konferenciji za novinare u Palati Srbija rekao da je od početka protesta u Beogradu povređeno više od 130 policijskih službenika. Kako je ukazao, povređeno ih je znatno više, ali je ovih 130 moralo da zatraži lekarsku pomoć zbog povreda koje su zadobili.

Direktor policije je naveo da je među uhapšenima i jedan poznati ultimat fajter, ali i značajan broj stranih državljana iz, kako je naveo, Crne Gore, Velike Britanije, Tunisa i BiH.

- Ušli su u Srbiju koja im je pružila gostoprimstvo, ali oni su došli da ruše i napadaju policiju - rekao je Rebić.


Identifikacija napadača na novinare

Rebić je izjavio da policija radi na tome da identifikuje napadače na predstavnike medija koji su napadnuti dok su izveštavali sa protesta ispred Narodne skupštine. Na pitanje kako će policija pronaći napadače na predstavnike medija koji su napadnuti tokom izveštavanja sa protesta u Beogradu, Rebić je rekao da će se to vršiti pre svega pregledanjem video nadzora, ali i na osnovu operativnih podataka.


Ukazao je da je na sinoćnjem protestu bilo sukoba i među samim demonstrantima koji su se međusobno obračunavali, a posledica toga je, kaže, bilo jedno ubadanje nožem.

Dodao je da su na protestu povređeni i novinari koji su izveštavali sa tog događaja.

Rebić je istakao da će oni koji su vršili nasilje uskoro dobiti zaslužene kazne jer, kako je istakao, ovakve scene ne smeju da se ponove ni u Beogradu niti u nekom drugom gradu naše zemlje.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar

Povezane vesti