10°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

CRNE BROJKE IZ VOJVODINE Pune se bolnice, još 126 obolelih

Trend trocifrenog broja obolelih u Vojvodini nastavljen je i tokom prethodna 24 sata, kada je registrovano novih 126 slučajeva obolelih od kovida 19, saopštila je danas Pokrajinska vlada.

Prisustvo virusa evidentirano je u svim vojvođanskim okruzima, a najveći broj obolelih beleži se u Južnobačkom okrugu i gradu Novom Sadu.

Trenutno je na teritoriji Vojvodine potvrđeno 1.275 aktivnih slučajeva pacijenata zaraženih virusom. U Kliničkom centru Vojvodine se u ovom trenutku leči 201 pacijent od kojih se 16 nalazi na mehaničkoj ventilaciji i u teškom opštem stanju.

U Opštoj bolnici u Pančevu na lečenju je 100 pacijenata. U ostalim kovid centrima opštih bolnica u Vojvodini nalazi se 95 pacijenata, od toga je u Vrbasu 36, u Sremskoj Mitrovici 20, u Somboru 15, Subotici 13, u Vršcu 8 i u Kikindi 3.

U Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu nalazi se troje dece kod kojih je potvrđeno prisustvo ovog virusa.

- Od početka epidemije, od virusa je oboleo 321 zdravstveni radnik u Vojvodini, a nažalost, do današnjeg dana od posledica ove opake bolesti preminula su 54 građanina - saopštila je Pokrajinska vlada.

Navodi se da svi ovi podaci jasno ukazuju na to da je situacija veoma ozbiljna i da je poslednji trenutak da pokažemo maksimalnu odgovornost.

Pokrajinska vlada apeluje na građane da se pridržavaju svih preporučenih epidemioloških mera zaštite, kako bismo zaustavili dalje nekontrolisano širenje virusa među populacijom.

(Kraj) mjb/drm

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar