Izvor:
14.05.2019 u 19:25
0

VEJE KAO USRED JANUARA: U Srbiji trenutno pada sneg! (VIDEO)

Stanovnici Srbije danas se smrzavaju u pravom jesenjem danu, propraćenom upornom kišom. Građani su ponovo obuli čizme i obukli zimske jakne, a temperature nisu prelazile 10. podeljak. Međutim, kiša je u Sjenici prerasla u sneg koji, kako kažu građani, veje kao usred januara. Fotografije su zaista idilične, iako se ne uklapaju u ovo doba godine.

Već smo navikli da Sjenicu nazivaju srpskim Sibirom. Ova opština poznata je kao izrazito hladan kraj, a u zimskim danima ubraja se u najhladnija mesta u Evropi. Sneg je očigledno zbog specifične temperature i zavejao ovaj kraj.Nevreme koje je pre par dana zahvatilo BiH stiglo je i u Srbiju. Temperature ne prelaze 10 stepeni celzijusa, a u zapadnim delovima države pada i sneg.

Inače, kako najavljuju meteorolozi, toplije vreme očekuje se tek do subote. Dotad će Srbija ostati pod uticajem snažnog ciklona, čiji se centar nalazi nad jugom Italije, i koji utiče na vreme ne samo u našoj zemlji, već u celom regionu.

Temperature ne prelaze 10 stepeni celzijusa, a u zapadnim delovima države pada sneg. Sneg je na Pešteru, Zlataru i Novoj Varoši.Iako sneg u maju nije baš nepoznata pojava u ovim krajevima ipak je niko nije očekivao posle temperatura koje su prelazile i dvadeseti stepen celzijusa pre samo dva dana.

Prema najavama meteorologa lepše vreme očekuje se tek za vikend. Dotle ćemo biti pod uticajem ciklona čiji je centar nad jugom Italije.

Happytv.tv / Alo!
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter