Izvor:
13.09.2016 u 01:28
0

VELIKA POLICIJSKA AKCIJA: Uhapšen v.d. agencije za borbu protiv korupcije!

Kremlj je danas saopštio da "ozbiljno shvata" borbu protiv raširene političke korupcije, nakon što je uhapšen visoki zvaničnik za borbu protiv korupcije u Rusiji Dmitrij Zaharčenko, kod kojeg je pronađeno više od 120 miliona dolara u gotovini.

Zaharčenko, koji je vršilac dužnosti predsednika agencije za borbu protiv korupcije u ruskom Ministarstvu unutrašnjih poslova, zvanično je uhapšen u subotu zbog primanja velikog mita.

Tokom policijske racije u stanu u Moskvi prethodno su pronađene novčanice u vrednosti od 120 miliona dolara, prenosi AFP.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je predsednik Rusije Vladimir Putin obavešten o tom slučaju i naglasio da je borba protiv korupcije "višestruki proces, koji je veoma neuravnotežen i složen", rekao je Peskov.

Kritičari Putina tvrde da se on oglušio na široko rasprostranjenu korupciju jer su, kako navode, njegovi bliski saveznici uvećali svoje veliko bogatstvo tokom njegovog mandata.

Tanjug
Foto: Twitter/ Radio Kameleon

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter