Izvor: Tanjug
22.07.2023 u 07:22
0

VREMENSKA PROGNOZA ZA 22. JUL: RHMZ UPOZORAVA na NOVE NEPOGODE – na STANJU NARANDŽASTI METEO-ALARM

Oblast od Alpa, preko zapadnog Balkana i Srbije do regiona Karpata, još danas očekuje jaka grmljavinska aktivnost, saopštio je Republički hidormeteorološki zavod (RHMZ).

Na području cele Srbije na snazi je narandžasti meteo-alarm, što znači da je vreme opasno. Razvoji će lokalno biti veoma snažni i brzopokretni i premeštaće se sa zapada-severozapada ka istoku, uz ponegde krupan grad, veći od 5 centimetara u prečniku, kratkotrajno olujne udare vetra, jače od 24 metra u sekundi i izolovano orkanske udare vetra jače od 28 metara u sekundi. Tačnu lokaciju inicijacije, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti, ali je veća verovatnoća pojave u kasnijim popodnevnim i večernjim satima u severnim, zapadnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije. Za konkretne lokacije RHMZ će izdavati hitno upozorenje na grmljavinske nepogode jedan do dva şata unapred.

RHMZ je izdao upozorenje i na visoke temperature do 26. jula.

NOĆ ZA NAMA: SOBRAĆAJKE na VOŽDOVCU i BATAJNICI, 116 intervencija

Danas u južnim i istočnim krajevima zemlje najviša temperatura od 35 do 37 stepeni. Nakon kratkotrajnog osveženja u nedelju, početkom sledeće sedmice, odnosno od 24. do 26. jula, novi prodor veoma toplog vazduha sa severa Afrike usloviće temperature lokalno i oko stepeni Celzijusa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter