Izvor: bsc happy portal
22.07.2023 u 10:28
0

DUŠAN BAJATOVIĆ POTVRDIO CENE GASA ZA TV HAPPY! A, EVO ŠTA KAŽE O TEČNOM! Neće nam se dopasti!

Neće biti poskupljenja gasa, potvrdio je Dušan Bajatović

 

Dušan Bajatović, direktor  „Srbija gasa“ gostujući u Vikend jutru na TV HAPPY, ponovio je lepe vesti:

-Zasada neće biti poskupljanja gasa, ali kažem zasad. Dobre vesti su stanje na berzi. Mi smo Banatski dvor popunili 100%. To je dobro na duge staze, jer ugovor sa Rusima nam je odličan. Imamo polovinu potrebnog gasa za narednu sezonu u skladištima. Najskuplji je gas onaj koga nema, tako da bolje da mi imamo u rezervi. Nezahvalno je bilo šta prognozirati. Bez obzira ono što pričaju, sve smo opravdali, do poslednje banke u MMF-u. Podigli smo kredite koje imamo snage da vraćamo. Srbija gas je negde na 6 milijardi profita kada se radi šestomesečni bilans.  Svi pričaju „gubitaši, gubitaši..“Pustite to, nama treba i EPS I NIS, a treba nam i nešto što balansira sisteme.

 

Dušan Bajatović dalje kaže:

-Ono što je važno, bez obzira na terorističke akte, možda i prema turskom toku, mi smo zaista i po cenama i po svemu odlično poizicirani kada je u pitanju gas. Nezahvalno je prognozirati cenu. A ako i bude povećanja, biće minimalno da svako može da iznese to.

https://happytv.rs/svet/otkriveno-ukrajinsko-groblje-tenkova-video/591562/

Šta je tečni gas?

-Mene od toga boli glava. Njega nema toliko, nema brodova za transport.  Inače  je jako loše, ekološki jako štetno, uništavaju se ogromna polja, prostranstva. Uništavaju se i vode. Nije to tako jednostavno. Možemo to i mi, imamo mogućnost u Aleksincu, ali smo prenaseljeni. Imaćemo sve tehničke mogućnosti za snabdevanje od oktobra. Tečni gas će biti skuplji. Nama je u interesu da građanima bude dobro. Niko ne beži od toga da idemo u Evropu, ali vidite kako ona postaje vazal Amerike. Nećemo da izgubimo ugovor sa Rusima. Finansije države Srbije su stabilne, kazao je Dušan Bajatović za TV HAPPY.

 

Dušan Bajatović je dodao da je voda, hrana i energija pitanje 21 veka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter