Izvor: tanjug
03.09.2023 u 07:31
0

VREMENSKA PROGNOZA ZA 3 SEPTEMBAR: RHMZ upozorava na intenzivne pljuskove sa grmljavinom

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će se pljuskovi i grmljavine koji se, kao lokalna pojava, od sredine dana očekuju u Vojvodini, u večernjim satima intenzivirati prvo u zapadnoj Srbiji, a u toku noći i u ostalim krajevima južno od Save i Dunava, uslovljavajući količine padavina od 20 do 50 mm, lokalno i više. Na području zapadne Srbije i Šumadije na snazi je narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme.

Sta je sa danasnjim zenama? A tek sa muskarcima?

Sunčano jutro očekuje se u celoj zemlji, ali će sredinom dana i uveče biti pljuskova s grmljavinom. Najviša dnevna temperatura do 32 stepena.

U Srbiji danas ujutro ponegde kratkotrajna magla, a u prvom delu dana pretežno sunčano i toplo. Od sredine dana uz lokalni razvoj oblačnosti, kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se prvo u Vojvodini, dok će se grmljavinski razvoji i padavine intenzivirati uveče u zapadnoj Srbiji, a u toku noći na ponedeljak i u ostalim krajevima južno od Save i Dunava, uslovljavajući količine padavina od 20 do 50 mm, lokalno i više.

Najniža temperatura od 10 do 18, a najviša dnevna od 27 do 32 stepena. Vetar u skretanju na severozapadni pravac i u pojačanju, saopštio je RHMZ. U Beogradu pretežno sunčano i toplo. Kasno posle podne i uveče, uz lokalni razvoj oblačnosti, sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom. Vetar, slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 16 do 18, a najviša dnevna oko 30 sterpeni.

U ponedeljak u Vojvodini prestanak padavina uz delimicnco razvedravanje. U ostalim krajevima promenljivo oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji će u zapadnim, centralnim i juznim krajevima lokalno biti i obilniji – od 20 do 40 mm, lokalno i više. Zatim do 10. septembra promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i postepeno toplije, a samo još ponegde u utorak u jugozapadnoj, centralnoj i južnoj Srbiji kratkotrajna kiša ili pljusa

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter