Izvor: jutarnji.hr
03.02.2024 u 19:00
0

HRVATSKI PSIHIJATAR NEMA OD ČEGA DA ŽIVI: Otišao je iz Splita i ODMAH zaradio 9.500 evra

Kako je ispričao u gostovanju na televiziji, a prenosi Slobodna Dalmacija, u Dablinu je za samo mesec dana zaradio 9.500 evra

„Sa svojom osnovnom platom kao lekar ne mogu da imam kvalitetan život“, požalio se psihijatar KBC u Splitu Tomislav Franić, nadovezujući se da bi plata od 3.500 evra, koja se spominje u hravtskom zdravstvu, trebalo da bude početna plata za specijalistu bez ikakvih dodataka i prekovremenog rada i dežurstava.

Kako je ispričao u gostovanju na televiziji, a prenosi Slobodna Dalmacija, u Dablinu je za samo mesec dana zaradio 9.500 evra.

– Nakon 37,5 sati u nedelji, nakon mesec dana video sam ček od 9.500 evra – ispričao je i nastavio:

– Političar, ministar i premijer su figure koje su postavljene politički i ništa drugo nisam očekivao – komentarisao je Franić posednje političke ijzave vezane za stanje u zdravstvu.

Opisao je i kako izgleda njegov dan. Kako kaže, u bolnicu je stigao juče ujutru, odradio 24-satno dežurstvo i potom ujutru došao u Zadar gde je odradio pola smene jer tamo nema psihijatra.

– Sa svojom osnovnom platom kao lekar ne mogu imati kvalitetan život – pojšanjava, dodajući da je profesija lekara izuzetno stresna.

– Nije lako imati nečije srce u ruci tokom operacije, još gore je nekom saopštiti da mu je dete poginulo u nesreći. Svaki odlazak s Hitnom pomoći je stresan jer ne znate što će vas na mestu dočekati… – rekao je Franić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter