Izvor:
15.03.2024 u 18:22
0

NAKON BEOGRADA U UTORAK U BRISELU: Počeo sastanak Vučića i Lajčaka na Andrićevom vencu

Sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine biće održan 19. marta u Briselu, izjavio je danas portparol Evropske komisije Peter Stano.Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom počeo je nešto posle 18 časova u zgradi Predsedništva

Sastanku prisustvuje i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković. Portparol Evropske komisije Peter Stano potvrdio je ranije danas da je Lajčak pozvao glavne pregovarače Beograda i Prištine da u utorak, 19. marta, nastave razgovore o odluci takozvane Centralne banke Kosova o ukidanju dinara koji su započeti pre nekoliko nedelja.

NI ESKOBAR MU NE MOŽE NIŠTA: Kurti je odbio predlog za dinare

Izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, koji je proteklih dana boravio u Prištini, rekao je da nije uspeo da ubedi premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da odgovori na zabrinutost Zapada u vezi sa zabranom upotreba dinara na KiM, ali da se nada da će se na sastanku glavnih pregovarača u utorak u Briselu naći hitno rešenje. Lajčak je pre 10 dana boravio u Prištini gde je razgovarao sa glavnim pregovaračem Besnikom Bisljimijem o uredbi tzv.

CBK o dinaru. Poslednji sastanak u Briselu održan je 27. februara, na kome je Beograd predstavljao Petar Petković, a delegaciju Prištine predstavnik tzv. CBK. Lajčak i Vučić sastali su se u Beogradu poslednji put 29. januara, uoči početka primene uredbe tzv. CBK

Sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine biće održan 19. marta u Briselu, izjavio je danas portparol Evropske komisije Peter Stano.

Stano je na brifingu za novinare rekao da je specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak pozvao glavne pregovarače u Brisel kako bi nastavili razgovore o odluci Centralne banke Kosova o zabrani upotrebe dinara.

Biće reči i o drugim najhitnijim pitanjima u okviru dijaloga, dodao je Stano.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter