Izvor:
09.05.2017 u 04:06
0

Albanci prodaju rudnike Kanađanima: Tači dobio milione za srpsko zlato!

Stručnjaci procenjuju da rezerve ovog plemenitog metala na Kosovu vrede najmanje 30 miliona evra!

Kako je saopštila firma "Avrupa minerals", koja je već počela iskopavanja na 15 kilometara jugoistočno od Prištine, glavni cilj projekta jeste da se iskopa najmanje 250.000 unci zlata, odnosno 7,7 tona.

– U prvoj fazi treba izvršiti bušenje 17 rupa veličine 5.700 metara. Pod pretpostavkom kontinuiranog uspeha, cilj programa je da se iskopa najmanje 250.000 unci zlata – navode Kanađani, a pišu prištinski mediji.

Iako nije objavljeno koliko je licenca plaćena, upućeni tvrde da su takozvane vlasti u Prištini dobile nekoliko desetina miliona evra za ovaj projekat, od čega je najveći deo završio u privatnim džepovima Hašima Tačija i ljudi u njegovom najbližem okruženju!

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, komentarišući ove navode, kaže za Informer da je ovo još jedan dokaz da se o temi prirodnih bogatstava pokrajine mora razgovarati u Briselu.

– Zlato koje strana kompanija vadi vredno je više od 300 miliona dolara. Koliko je Vladi stalo do ovog pitanja govori činjenica da smo nedavno uputili jasan zahtev zemljama EU da se što pre nastavi dijalog Beograda i Prištine. Vlada nije dozvolila otimanje "Trepče" i premijer Vučić i pregovarački tim učiniće sve da sačuvaju naše interese na Kosovu i očuvaju rudno bogatstvo – poručuje Mihajlovićeva.

informer.rs
Foto: Twitter/HashimThaciRKS

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter