Izvor: blic
16.09.2023 u 14:09
0

AMABSADOR HIL O PREGOVORIMA O KOSOVU: Šta god da uradite, neko će biti ljut

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil ocenio je da nametnuta rešenja ne mogu da traju dugo, ali i dodao da misli da specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak radi na pronalaženju rešenja za taj proces koje neće biti nametnuto.

  • Znate, rešenja koja su nametnuta ne traju dugo. Želite rešenja koja će prirodno doći. Siguran sam da gospodin Lajčak radi na njima, rekao je Hil za današnji Blic, nakon nove runde dijaloga Beograda i Prištine u Briselu.

Naveo je da je ponosan na podršku koju SAD daju Lajčaku, ali i da mu je drago što su SAD direktno uključene u taj proces kroz svog specijalnog izaslanika Gabrijela Eskobara.

PREDSEDNIK VUČIĆ: Saučešće libijskom narodu zbog katastrofalnih poplava, Srbija spremna da uputi pomoć!

Govoreći o odnosima Srbije i SAD, ocenio je da dve zemlje imaju veoma dobar dijalog, ali da bi moglo da bude postignuto više.

  • Ono što mogu da kažem je da u SAD postoji rastući konsenzus da je potrebno poboljšati odnose sa Srbijom i potrebu da ponovo budemo prijatelji i partneri“, rekao je Hil.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter