Izvor: Tanjug
20.04.2023 u 13:54
0

ANKE KONRAD NE KRIJE ZADOVOLJSTVO ZBOG BICERBE: „Biće to važan ekonomski centar u regionu“

Amabasadorka je ocenila da se to odlična uklapa u zelenu agendu koja je jedan od osnovnih prioriteta.

Ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad izjavila je danas na svečanoj ceremoniji otvaranje nemačke kompanije Bicerba u Valjevu da je ovo značajan dan kako za kompaniju, tako i za Valjevo.

PETAR PETKOVIĆ NA SASTANKU SA ANKE KONRAD: Razgovarao o toku dijaloga Beograda i Prištine (FOTO)

Konrad je istakla da kompanija Bicerba nudi aktraktivne mogućnosti za visokoobrazovane stručnjake i dodala da joj je drago što ih je kompanija pronašla u Srbiji.

“Bicerba će instalirati sistem solarnih panela radi snabdevanja električnom energijom na održiv način kako je to mnogo drugih nemačkih kompanija već učinilo”, rekla je ona.

Konrad je izrazila zadovoljstvo, jer je Bicerba otvorila fabriku van ekonomskih centara, odnosno u Valjevu, što, kako je istakla, doprinosi razvoju centralne Srbije.

“Biće i važan ekonomski centar u regionu”, rekla je ambasadorka.

Ona je zahvalila predsedniku Vučiću i Vladi Srbije na kontinuranom zalaginju i poručila da će joj biti drago da se ta saradnja nastavi. “Bicerba je porodično preduzeće kao i mnoge druge nemačke kompanije u Srbiji.

Nadam se da će pozitivno uticati i na druge kompanije i da će privlačiti industriju dobavljača što ide u korist srpsko-nemačkih trgovinskih odnosa”, rekla je ona i izrazila nadu da će Srbija ispuniti preduslove za ulazak u EU.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter