Izvor: BSC Happy/Tanjug
11.07.2023 u 20:44
3

AMERIKA UVELA SANKCIJE VULINU – Iz Pokreta socijalista poručuju: „Vašington kao i uvek i sada laže, mrzi i siluje istinu“

PS: "Novi direktni napad na Srbiju i srpske institucije"

Nakon zločinačke NATO agresije predvođene Amerikom, organizovanje puča petog oktobra, kriminalne podrške nezavisnosti tzv. Kosova, uvođenje sankcija Aleksandru Vulinu kao šefu BIA je novi direktni napad na Srbiju i srpske institucije, saopšteno je danas iz Pokreta socijalista, čiji je predsednik Aleksandar Vulin.

Vašington kao i uvek i sada laže, mrzi i siluje istinu, pa Vulina koji je uništio narko-klanove koji su imali podršku CIA sada proglašava narko-dilerom iako su zbog Vulina njihove omiljene narko-ubice u zatvoru iz koga će izaći samo ako ambasador Hil i Đilas dođu na vlast“, navode iz PS reagujući na uvođenje američkih sankcija Aleksandru Vulinu. Vulinov zločin korupcije je, kako dodaju, što ju je iskorenio u svakom ministarstvu koje je vodio, pa američka ambasada nije mogla, kako navode iz PS, “lako i jeftino da dolazi do naših državnih tajni kao što su navikli posle petooktobarskog puča“.

“Za ubice iz Bele kuće Vulinova krivica je i što podržava međunarodno pravo i što odbija da budemo uvučeni u zapadni sukob na Istoku. Vulinov stav da želimo mir, a ne da budemo rusofobska strana u bratoubilačkom ratu za njih je maligni uticaj i platforma za širenje ruskog uticaja u regionu i time su pokazali da je Amerika veoma mala i slaba zemlja ako joj za pobedu nad Rusijom samo smeta Aleksandar Vulin“, navdi se u saopštenju.

Iz PS dodaju da u ovim trenucima samo treba gledati ko će se ovome obradovati i širiti dalje njihove laži. “Od balista do tajkunskih partija i medija u Srbiji, ustaša, mudžahedina i raznoraznog EU političkog šljama će nastupiti slavlje koje će samo još jednom dokazati da je Vulin hrabar i pošten i da njegovo vreme tek dolazi kao i vreme ujedinjenja srpskog sveta koje je počelo i ničim se ne može zaustaviti“, poručili su iz Pokreta socijalista.

Podsetimo da je Ministarstvo finansija SAD danas je uvelo sankcije direktoru Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandru Vulinu zbog, kako se tvrdi, njegove umešanosti u „transnacionalni organizovani kriminal, ilegalne operacije u vezi sa narkoticima i zloupotrebu javne funkcije“. „Sankcionisanje Aleksandra Vulina pokazuje rešenost SAD da pozovu na odgovornost osobe koje se bave koruptivnim poslovima, čime unapređuju sopstvene političke agende i lične interese na štetu mira i stabilnosti u području Zapadnog Balkana“, navodi se u saopštenju Kancelarije za kontrolu strane imovine američkog ministarstva finansija (OFAC).

Dodaje se da je Vulin navodno održavao „koristoljubiv odnos sa trgovcem oružjem Slobodanom Tešićem“, čime je, kako se dalje tvrdi, pomogao da se „Tešićeve ilegalne pošiljke oružja slobodno kreću preko granica Srbije“. Istovremeno, Vulin je, prema tvrdnjama američkih vlasti, koristio svoju funkciju da podrži Rusiju, čime je navodno „olakšao ruske maligne aktivnosti koje degradiraju bezbednost i stabilnost Zapadnog Balkana i obezbedio Rusiji platformu za dalji uticaj u regionu“.

Iz OFAC-a navode da je Vulin direktor BIA, kao i da je ranije bio ministar odbrane i unutrašnjih poslova, ali napominju da pomenute institucije nisu mete ovih sankcija. U saopštenju se dodaje da će, kao rezultat današnje akcije, sva imovina direktora BIA, koja se nalazi u SAD, biti blokirana i mora da bude prijavljena OFAC-u, kao i da su blokirani svi subjekti koji su u indirektnom ili direktnom vlasništvu Aleksandra Vulina. Pored toga, napominje se da mogu biti sankcionisana i druga lica koja ostvaruju transakcije ili učestvuju u određenim aktivnostima sa šefom BIA.

Pokret socijalista odao poštu bivšem predsedniku Srbije i SRJ Miloševiću

Iz američke ambasade u Beogradu je saopšteno da su SAD nepokolebljive u naporima da „razotkriju uključene u koruptivne i destabilizujuće aktivnosti koje podrivaju vladavinu prava na Zapadnom Balkanu i produbljuju maligni uticaj Rusije u regionu“. „SAD nastavljaju sa podrškom građanima Srbije na putu ka reformi pravosudnog sistema, borbi protiv korupcije i stvaranju bolje budućnosti“, naveli su iz ambasade SAD na Tviteru.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “AMERIKA UVELA SANKCIJE VULINU – Iz Pokreta socijalista poručuju: „Vašington kao i uvek i sada laže, mrzi i siluje istinu“”

  1. Ovde se sada ne radi o Vulinu , niti me on mnogo interesuje ali postupak uvedene sankcije coveku da . Kada ce se shvatiti, kada se malo bolje razmisli, u svetu da Americke sankcije ali i bilo koje druge su neleglano sredstvo borbe. Zasto onda postoje sudovi, sudije, advokati , porote , i sve ostalo , sta ce onda sve to ako se nelegalnim iako su izglasane verovtano na prevaru i podmicivinjae ili nesto drugo recimo zabludu u UN naizgled legalne (a koliko ima takvih stvari ) sankcijama sve to krsi i ne priznaje , da li postoji nekakavo pravno sredstvo protiv kojih mozes da se pobunis protiv evo bas ove sankcije ili nekada one uvedenih nama , uveli su ih na lazima, , ne postoji, kako im prdne na pamet tako ih primenjuju jer ne postoji neikakvo pravno sredstvo protiv toga , kradu tudji novac , citaj Ruski , i posle se bune kada kazes da su lazovi i lopovi , kradu tudje tajne podmicivanjem , prevaranti iako strogo bajagi drze do te vrste morala, eh Ameriko, Ameriko, nisi vise ono sto si bila ako si ikada nesto i bila . Najvise sam je volela iz doba filma Moje pesme moji snovi , bila je fantazija za mene , na sta je sada spala bajagi juri lopove ajde necu vise , a tek nasi prevaranti koji su uz njih , to je prica za sebe, sve je to slabic do slabica cim je uz njih . Da su oni, Amerika, od nekada iz tog doba kada je bio film Moje pesme moji snovi onda u redu , nista se nije znalo kakvi su , sminka za spolja a iznutra ko Blaseviceva pesma , kada bi se samo vratila ne na pravi put vec na postovanje medjunarodnog prava i da postuje sve ono gde bi eto cak i ona mogla da potpadne ako joj se dokaze krivicno delo ili neko njihov , svet bi uzivao pa i Amerika mozda i njavise ali ona nije svesna toga. Ona izgleda ne zna sta je posteno u politici , ne zna da ostvari nista bez ucena , kako to , mozda je to nesto, neka genetska falinka. Zelim Americi da o svemu razmisli i da se sama izvede na pravi put , niko je ne mrzi smao da postoju ono sti svi drugi postuju a ne da je kopiraju u svim njenim nedeleima a onda ona ne uvidjjauci svoja nedela uvodi snakcije opet zbog svojih nedela .

    0
    0
    Odgovori
  2. Kada ce na red da dodju one Americke laboratorije i za sta su sve bile spremne da se njihovo ostrazivanje primeni po svetu . O tome treba da zna celi svet , ko ce takvima da uvede sankcije, ko ce takvima da sudi na 100 + 150 godina robije , ko ce da sudi onima koji su namerno proizveli KOVID , ko , da li i po svetu postoje kriminalci kojima niko nista ne moze a oni mogu sve .

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter