Izvor: Kurir.rs
28.02.2023 u 08:25
0

BORELJ NAKON TRILATERALNOG SASTANKA U BRISELU: „Napravljen je određeni napredak, ali je potrebno više rada!“

U Briselu je juče održana nova runda dijaloga Beograda i Prištine, tokom koje su Borelj i specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Evropski komesar za spoljnju politiku i bezbednost Žozep Borelj saopštio je da je u Briselu na trilateralnom sastanku napravljen određeni napredak, ali da je potrebno više rada. „Sporazum je pre svega za građane Kosova i Srbije.“

Oglasio se i Žozep Borelj nakon sastanka sa Vučićem i Kurtijem: „Plan može da bude platforma pomoću koje će se prevazići nasleđe iz prošlosti!“

Sazvaću još jedan sastanak dvojice lidera tokom marta sa ciljem da se finaliziraju razgovori o Aneksu implementacije, na osnovu koje će se voditi faza implementacije sporazuma“, napisao je Borelj na Tviteru.

U Briselu je juče održana nova runda dijaloga Beograda i Prištine, tokom koje su Borelj i specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak održali najpre odvojene sastanke sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, a zatim i zajednički razgovor.

Borelj je posle sastanka rekao novinarima da su se Vučić i Kurti složili da dalji razgovori o tekstu predloga EU za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine nisu potrebni i da će tekst predloga uskoro biti objavljen na sajtu EU.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter