Izvor:
07.03.2018 u 02:06
0

BRNABIĆ I DŽANELIDZE: Srbija i Gruzija prijateljske države!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je u današnjem razgovoru sa potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Gruzije Miheilom Džanelidzeom da su Srbija i Gruzija prijateljske države i da dva naroda imaju sličnu kulturu, tradiciju i istorijsko iskustvo, što je dobra polazna osnova za unapređenje sveukupnih odnosa.

Brnabić je istakla da je važan momenat u bilateralnim odnosima i princip uzajamnog poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta dve države i zahvalila Gruziji na principijelnom stavu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Potpredsednik Vlade Gruzije ocenio je da su potencijali ekonomske saradnje Srbije i Gruzije nedovoljno neiskorišćeni, s obzirom da su dve države potpisale i Sporazum o ekonomsko-trgovinskoj saradnji.

Naglasio je da je održavanje Biznis foruma u Gruziji dobra prilika za međusobne kontakte srpskih i gruzijskih privrednika i planiranje budućih zajedničkih projekata, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Premijerka Brnabić istakla je da potpisivanje sporazuma u oblasti reforme javne uprave, koji se odnosi na poboljšanje usluga javne uprave i stvaranje efikasnije i transparentnije administracije, predstavlja značajan korak u unapređenju saradnje u ovoj oblasti.

Džanelidze je pozvao premijerku Brnabić da učestvuje na samitu „Open Government Partnership“, koji se održava u julu ove godine u Tbilisiju, a na kojem će učestvovati i premijer Gruzije Giorgij Kvirikašvili.

On je istakao da će na samitu učestvovati predstavnici iz više od 70 zemalja s ciljem da promovišu svoja postignuća i razgovaraju o izazovima u pridržavanju principa otvorene vlade.

Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter