Izvor: tanjug
04.10.2021 u 17:35
0

DAČIĆ I ŠMIT SE IZJASNILI O SITUACIJI U REGIONU!

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić rkao je danas tokom susreta s visokim predstavnikom međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu, Kristijanom Šmitom da Srbija pridaje veliki značaj odnosima sa BiH, kao važnim susedom i spoljno-političkim partnerom sa kojim imamo veoma razvijenu saradnju u svim domenima.

PROČITAJTE JOŠ: Premijerka Srbije u Mostaru: NESTVARNO I PRELEPO! (FOTO)

Dačić je dodao i da Srbija poštuje integritet i celovitost BiH‚, te napomenuo da je od velikog značaja balansiran pristup i puno razumevanje svih aspekata odnosa naroda.

Takođe je izrazio uverenje da Srbija i BiH u budućnosti mogu neuporedivo brže da razvijaju svoje ekonomske veze i odnose.

PROČITAJTE JOŠ: DETALJI PUCNJAVE U ŠAPCU: „Šabački Legija“ pucao sa terase

Dačić i Šmit su razmenili mišljenja o trenutnoj političkoj situaciji u regionu sa naglaskom na napretku Bosne i Hercegovine, Srbije i drugih zemalja Zapadnog Balkana prema Evropskoj uniji.

Šmit je naveo da je funkcionalnost države Bosne i Hercegovine neophodan faktor kako bi se dosegao nivo na kojem joj više neće trebati međunarodna pomoć, što je ključno i za napredak ka EU.Istovremeno, Šmit je izrazio podršku inicijativama usmerenim ka regionalnoj saradnji na Zapadnom Balkanu, što predstavlja korak napred na putu ka EU, gde, po njegovom mišljenju, region i pripada.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter